2007.11.06.@ 12.11

Bőrápolás már húszévesen

Nem kérdés, hogy a bőrt minden korban ápolni kell. Sokan csak harmincéves korukhoz közeledve kezdenek foglalkozni a bőrükkel, hiszen húszévesen a ráncoknak még nyoma sincs, mivel akkor még a bőr szövetei elég rugalmasak. Pedig a későbbi ráncok és szarkalábak megjelenését már húszéves korban érdemes megelőzni.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mielőtt elrohannál a legközelebbi drogériába, és összevásárolnál mindenféle, ráncosodás elleni, bőrmegújító és egyéb csodaszereket, először alaposan vizsgáld meg, milyen a bőrtípusod. Ha nem vagy biztos magadban, kérj időpontot a kozmetikusodtól, biztosan szívesen segít. Ha mégis egyedül akarsz boldogulni, fontos, hogy megismerd bőröd alapvető tulajdonságait, és több szempont alapján megvizsgáld azokat. Nézd meg az arcbőröd színét és fényét, a bőrfelszínt és annak zsírmennyiségét.

Tisztíts!
A legfontosabb, hogy az arctisztítást már ebben a korban tedd rendszeressé. Nem a szappan-víz kombinációjára gondolunk,  érdemes inkább beruházni egy jó minőségű arclemosó tejbe és tonikba. A vásárlásnál mindenképpen tanulmányozd, milyen bőrtípusra való az adott termék. Érdemes egy héten kétszer bőrradírt is használnod, kivéve ha nagyon zsíros, pattanásos a bőröd. Ebben az esetben ezt a feladatot bízd szakemberre!

Hidratálj! 

A tisztítást követő hidratálás esetében szintén elengedhetetlen a bőrtípusodnak megfelelő krém kiválasztása. A száraz és normál bőrűek elsősorban az intenzív hidratálásra fókuszáljanak, a vegyes és zsíros bőrtípusúak pedig a hidratálás mellett figyeljenek a zsírszabályozásra! Az érzékeny bőrűek kifejezetten az ő bőrtípusukra kifejlesztett termékek közül válasszanak, és mindenképpen konzultáljanak szakemberrel!
Az arcápoló krémek kizárólag tiszta bőrön tudják kifejteni a hatásukat, az ápolt bőrön pedig a sminked is tökéletesebb lesz.

Télen is ápoltan

A téli hideg, szeles idő alaposan megviseli a bőrt, ilyenkor fokozottabb védelemre van szüksége. A hidegen kívül a stressz, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a helytelen táplálkozás és a fűtött lakások száraz levegője is felboríthatják bőröd állapotának egyensúlyát.
Nyugodtan használj zsírosabb krémeket nappalra, csak este ne feledkezz meg az alapos arctisztításról. A krémezésen kívül is tehetsz önmagadért: egyél rendszeresen gyümölcsöt, zöldséget, fogyassz A-, E-, D-vitamint!
Mindezek mellett figyelj bőröd különböző reakcióira. Ha allergiára utaló jelet vagy bőrelváltozást észlelsz, feltétlenül fordulj szakemberhez!

fotó: www.biotherm.com

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty