2007.12.30.@ 00.12

Szilveszteri dresszkód

A szilveszter este más, mint a többi! Nem egy szimpla buli. Ha igazi Cosmo-lány vagy, add meg a tekintélyét ennek a különleges alkalomnak, és búcsúztasd méltó öltözetben az óévet! Már csak órák kérdése, és itt az év utolsó napja.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha a szilveszter estét idén is kötelező mulatozásnak érzed, nézd inkább a dolog pozitív oldalát. Végre egy este, amikor teljes fényedben tündökölhetsz. Íme, egy kis ízelítő a szilveszteri öltözethez.

Noha az alkalmi ruhák évről évre lenyűgöző anyag-, szín- és formavilággal kápráztatnak el bennünket, a partidresszek idén légiesebbek és nőiesebbek, mint valaha. A lágyan omló selymekben, a bájos tüllökben és taftokban, no és a pazar flitterekben igazi bálkirálynőnek érezheted magad. Szilveszter este márpedig a ragyogásé a főszerep, így ruhád is ennek megfelelő kell, hogy legyen. Válassz nemes kelméből készült ruhát! A selyemből, szaténból, taftból, leheletfinom organzából készült partirucban biztosan stílusos leszel majd.

Cosmo-tipp: Mielőtt egy túl mélyen dekoltált, vagy merészen kivágott, és felsliccelt ruhát választanál, gondold át, hogy ezzel egy egész estés feszengést teremtesz magadnak. Ne feledd, egy visszafogott fazonú ruhában is épp olyan drámai hatást érhetsz el, mintha közszemlére tennél mindent. Csak fogadd meg a tippjeinket!

Kövesd a ‘60-as évek divatját! 

Idén óriási sláger a fényes felületű ballonból vagy szaténból készült, felduzzasztott szoknyarésszel ellátott, és derékban húzott partiruha. Ez különösen jótékonyan fedi a körte alkatúak hiányosságait. Amennyiben azonban kissé teltebb vagy, mellőzd a fényes felületű, csillogó anyagú, flitterekkel, nagy mintákkal díszített ruhákat. Válassz inkább sötét tónusú, matt felületű, és lágy esésű anyagból készült öltözetet, és dobd fel néhány extra kiegészítővel, például egy szőrméből készült boleróval, vagy egy csillogó alkalmi cipővel, övvel, és borítéktáskával. 

Ügyelj a kiegészítőkre! 

Ez arra az esetre is vonatkozik, ha ruhád csilli-villi, és arra is, ha öltözeted diszkréten visszafogott. Az előbbi esetben ugyanis óvatosan kell, hogy bánj az ékszerekkel és egyéb kellékekkel. Ekkor ugyanis teljesen elronthatja az összhatást egy merész ékszerszett, vagy egy domináns anyagból készült boleró, esetleg egy túldíszített táska, vagy cipő. Ha tehát ruhád gazdagon ékesített, vagy merészen csillogó felületű, kiegészítőid legyenek diszkréten elegánsak. Ilyenkor elegendő néhány kifinomult és egyszínű kiegészítő. 

Felejtsd el a hétköznapi kabátod! 

Ezen az estén szigorúan tilos a hétköznapra hordott kabátodat leakasztanod az előszoba fogasáról. Ha már egyszer felvetted az alkalmi cipőd, kezedben a laptáska, és magadra fújtad azt a különleges parfümöt, amelyet csak ezekre az alkalmakra tartogatsz, miért vennéd fel azt a kabátot, amelyben nap-mint nap lótsz-futsz? Erre az alkalomra választhatsz egy különleges darabot is, például egy leopárdmintás anyagból készült, és letisztult fazonút. (Az állatmintáknál azonban ügyelj, nehogy közönséges hatást kelts. A látványos minta egyszerű fazont követel!) 

Varázsolj mesés sminket! 

Szilveszter este sminked is jobban csilloghat, mint egyébként. Persze most ne a ’90 –es években divatba jött csillámzselére gondolj! Sminked legyen fátyolosan ragyogó. Dobd fel a tekinteted grandiózus műszempillával. Válassz egyesével felhelyezhető műpillákat, amelyeket ragassz fel finoman a külső szemzugodba. Vigyél fel csillogó pigmentet az arccsontodra és a szemhéjadra, vagy kelts drámai hatást egy lángolóan vörös rúzzsal és körömlakkal. De ügyelj arra, hogy ha az ajkadat hangsúlyozod, a szemedet ne fesd túl drasztikusan.

Böngéssz a Cosmo-katalógusból! 

Piros selyemszatén ruha: Re-Reserved (10.990 Ft)
Alkalmi cipő: Anita Moda (26.700 Ft)
Leopárdmintás kabát: Mango (37.900 Ft)
Cirkóniaköves ezüst fülbevaló: Thomas Sabo (31.700 Ft)
Cirkóniaköves ezüst karkötő: Thomas Sabo (109.600 Ft)
Fekete laptáska: Anita Moda (16.700 Ft)
Piros körömlakk: Estée Lauder (4.400 Ft)
Csillogó pigment: MAC (4.400 Ft)

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty