2008.01.09.@ 00.01

Exkluzív interjú a kifutók mesterével

Kíváncsi vagy a 2008-as év tavasz-nyári sminktrendjeire? Megkérdeztük James Molloy-t, a MAC sminkmesterét, hogy mi lesz idén a legtutibb sminktrend, melyik színt válaszd és melyiket hanyagold. A Cosmo szépségszerkesztője exkluzív interjút készített neked, amelyből olyan titkokat is megtudhatsz, amiket máshonnan nem.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Hogyan lettél sminkes?
Teljesen véletlenszerűen. Soha nem készültem erre a pályára. Mindig is rajongtam a művészetekért, festettem, ruhákat terveztem, sok mindenbe belekóstoltam. Két nagyon jó barátom a MAC-nél dolgozott, és tőlük állandóan azt hallgattam, hogy a világ legjobb cégénél vannak, és hihetetlenül élvezik a munkájukat. Úgyhogy 2000-ben, az ő unszolásukra, elmentem egy újonnan nyíló londoni üzletbe egy interjúra, és aztán ott is maradtam. 

Miként alakult a továbbiakban az életed?
Ott tanultam meg mindent, amit a sminkelésről tudok. Soha nem sminkeltem előtte. A MAC-nél egész mást jelent tanulni, mint egy iskolában. Itt nincsenek szigorú szabályok, itt csak a kreativitás és a munkaszeretet számít. Amióta itt dolgozom, a világot járom a céggel. Mi nem teszünk különbséget az országok között, mindenhol ugyanabban a szellemben, ugyanazokkal a termékekkel, ugyanazokkal a technikákkal dolgozunk. 

A MAC-ről köztudott, hogy a legnagyobb divattervezők bemutatóin is ott van. Te is bejáratos vagy ezekre az eseményekre?
Természetesen. Évente kétszer a nemzetközi Fashion Weeken vagyok Londonban, aztán megyünk Milánóba és Párizsban fejezzük be a körutat. Egy esztendőben 6-7 hét vegytisztán csak a divatról szól. Ilyenkor olyan nevekkel dolgozhatunk együtt, mint Chloé, Moschino, Westwood, McQueen. Természetesen ez az év legizgibb része! 

Kivel szeretsz a legjobban együtt dolgozni?
Vivienne Westwooddal. Vele mindig élmény a közös munka. És tudod, miért? Mert őrületesen szereti a sminkeket. Magán is, és a modelljein is. Tényleg érdeklik az új termékek, a textúrák. Állandóan ott van velünk, amikor a sminkelés zajlik. 

Kik a kedvenc tervezőid?
Yves Saint Laurent, Tom Ford, Gucci. 

A legnagyobb designerek mellett ott vannak a legszebb lányok is. Ki a kedvenc modelled?
Mindig más, ez folyton változik A kifutók modelljei profik és gyönyörűek, igazán nagy megtiszteltetés velük együtt dolgozni. 

Mit szeretsz a legjobban az arcon? 
A szemöldököt. Imádom, ahogy keretet ad az arcnak. A vastagságának és a hosszának változásával meghatározhatod a sminktörténelem évtizedeit. 

Olvastam a weboldalatokon a mottódat: "A smink képes megváltoztatni azt, ahogy kinézel, és azt is, ahogy érzed magad – a legjobb dolog, amivel kifejezheted önmagad." Mi az, amit a cosmopolitan.hu olvasóinak üzensz? 

Nem kell megijedni a sminkeléstől! Sokan azt gondolják, hogy a trendi sminkek ijesztőek, és túl merészek: rengeteg csillám, erős vonalak és színek, sötét szemek, hangsúlyos, nagy szájak. Ez nem így van! Az elmúlt években a divatsminkek nagyon is hordhatóvá váltak, középpontjukban a gyönyörű bőr áll. Ebben a szezonban a legegyszerűbb módja annak, hogy trendi légy, az, ha választasz magadnak egy színt. A megszokott rúzsodat cseréld le egy narancsos pirosra – ami az egyik legmeghatározóbb szín lesz –, vagy váltsd le a megszokott fekete szemcerkádat mondjuk egy sötétkékre. Nem kell, hogy úgy fess, mintha a kifutóról léptél volna le, csak válassz egy fő elemet, ami meghatározza majd a sminkedet!

Szöveg: Schuster Lili

Fotó: MAC
www.maccosmetics.com

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty