2008.01.25.@ 14.01

Arrivederci, Valentino!

A filmvilág a kedden váratlanul elhunyt Heith Ledgert gyászolja. Most a divat diktálói és kedvelői is feketét öltöttek, ugyanis Valentino Garavani szerdán végleg visszavonult.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

„Ő most úszik a boldogságban, ám a divatvilág mély gyászba borult” – mondta Elton John kedvese, David Furnish azon a bemutatón, melyet Valentino tiszteletére tartottak Párizsban. Johnék mellett olyan hírességek jelentek meg a Rodin múzeumban rendezett show-n, mint például Uma Thurman, és több New York-i híresség és európai előkelőség. 

Valentino ruháit Audrey Hepburn és Jackie Kennedy tették világhírűekké az 1960-as években. Az olasz tervező stílusára a luxus, az elegancia és a nőiesség jellemző, hiszen ő volt az, aki mindig is nőként kezelte és főleg – öltöztette a gyengébbik nemet. Csak a legkifogástalanabb, legfinomabb anyagokat használta, és imádta a csipkéket, gyöngyöket, flittereket. Vörös estélyi ruhái a márka összetéveszthetetlen szimbólumai világszerte. 

Saját bevallása szerint azért vonult vissza, mert már nem talált élvezetet egy olyan világban, melyből az üzleti érdek kiszorította a kreativitást.

Szöveg: Balogh Mária

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty