A tökéletes hajszín titka

Még sohasem festetted be a hajad, vagy te csináltad és elrontottad?Segítségünkkel megtalálod az árnyalatot, amely illik a szemedhez, a bőrödhöz és az ajkadhoz!

2008.01.30. 09:01
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Érvényesítsd a szemed

■ Zsinórmérték

Akiknek hűvös a szemük (kék vagy világoszöld), válasszon hasonlóan hűvös árnyalatú (világosszőke, platinaszőke, vörös, szantálos) alapszínt. Ugyanez áll azokra, akiknek meleg színű (barna, mogyoró) a szemük: szintén meleg tónusú (karamell, csokoládé, gesztenyebarna) hajfestéket tanácsos választaniuk.

■ A hatás titka

Ha a szemed szivárványhártyáját jellemző árnyalatok a hajad festőanyagán is felbukkannak, az egybeesés nagyobbnak és fényesebbnek fogja mutatni a tekintetedet – mondja a Cosmo hajszínspecialistája.

■ Erre is figyelj

Ne fesd le a tincseket a fejbőrödig. A hajtő egycentis darabjára ne is kerüljön festék. „Attól, hogy kilátszik a hajad eredeti színe, a tekinteted mélyebb árnyalatot kap, és az általános benyomás sokkal természetesebbé válik” – mondja a Cosmo szakértője. Ha otthon festesz, mielőtt munkához látnál, kend át a hajtöveket a rendes kondicionálóddal, így megakadályozod, hogy a festék leszivárogjon erre a területre. Még valamit: ha csillog a hajad, a szemed is jobban fog szikrázni, ezért permetezz fürtjeidre fényfokozó spray-t.

Legyen kontraszt a bőrtónussal 

■ Zsinórmérték

Olyan alapszínt válassz, amelynek mélysége két árnyalattal tér el a szemöldöködtől.

A hatás titka

A szemöldök természetes színe eleve illik a bőr tónusához. Ha a hajadon túlságosan eltérsz ettől az árnyalattól, az arcszíned fakónak fog tűnni. És ne hidd, hogy számít, ha befested a szemöldöködet is: a viszonyítási pont mindig a természetes szín lesz. Persze az eredeti hajárnyalatodból is kiindulhatsz. Ha már nem emlékszel rá (vagy hirtelenjében nem találsz fotót 12 éves korodból), akkor maradj a szemöldöködnél. 

Folytatás a Cosmóban…

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty