2008.02.14.@ 11.02

Kilenc divattervező egy bemutatón

Ritkán adódik lehetőségük a magyar divattervezőknek bemutatni alkotásaikat. Pedig a magyarok nagyon egyedi és gyönyörű ruhákat kreálnak, mi mégis folyton csak a külföldi tervezőkről hallunk…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az Első Magyar Divattervezők Szövetségének megalakulásával elindult egy folyamat, aminek segítségével a kreatív magyar divattervezők lehetőséget kapnak a kibontakozásra, népszerűségük növelésére és nemzetközi színtereken való szereplésre. 

Az első nagy divatshow-t 2006 novemberében rendezték meg a szövetség megalakulásának alkalmából a New York Boscolo Hotelben, és azóta többször is módjuk volt a divattervezőknek felvonultatni ruhakölteményeiket. Legutóbb az idei Budapesti Operabálon libbentek a tüllök, csipkék és szaténok. A tizenegy alapító tag közül kilencen mutatták be egy-egy kreációjukat: Benes Anita, Halász Éva, Joó Beatrix, Konsánszky Dóra, Kovács Andor, Léber Barbara, Németh Anikó, S. Hegyi Lucia, Sziráczky Brigitta. Ezek a nevek eddig sem voltak ismeretlenek a divat világában mozgók számára, hiszen ezelőtt is sokan terveztettek ruhákat velük. Ám most a tervezőknek lehetőségük nyílt minden bálozó és a sajtó számára is bemutatni saját stílusukat. 

Az Első Magyar Divattervezők Szövetségének célja főként az, hogy népszerűsítsék a divattervezők közízlésformáló tevékenységét, és segítsék az ismeretlenebb, kreatív és egyedi ruhatervezőket. Hiszen ne felejtsük el, hogy sok magyar tervező rendkívül egyedülálló és gyönyörű ruhákat alkot. És ha jól szerepelnek itthon és külföldön is, azáltal jó eséllyel fordul a nemzetközi figyelem Magyarország kreatív és innovatív szemléletére. 

Szöveg: Berende Alexa

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty