2008.03.12.@ 00.03

Tavaszi hajtrend: hullámok hercegnői

Idén tavasszal nagyot változik a divat a hajfazonok és -színek terén is. Ha követed Schönecker Róbert mesterfodrász és a Cosmo tanácsait, szupertrendivé varázsolhatod sörényedet!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nem hiába beszélünk sörényről: idén felejtsd el a hajvasalót, mert a nagy, térben kiemelkedő fazonok veszik át a szögegyenes, lapos frizurák helyét. A francia barokk világa, a Napkirály divatja köszön vissza az idei hajtrendben: lágy hullámok, selyemszerűen leomló hajzuhatag, csillogás és pompa. A dauerrel azért ne nagyon kísérletezz, válaszd inkább a különböző méretű hajcsavarókat és hajsütővasakat! A különböző vágási technikákkal és az újabbnál újabb termékekkel elérheted, hogy tincseid légiesen hulljanak alá. 

A rövid hajra is jellemző lesz az ívelt stílus: C-formában hajlik a frizura a nyak vonalánál vagy a fül fölött, és a frufruban is ez köszön vissza. Ezen kívül a pici haj most nem lapul le, hanem bubifrizuraként dúsan magasodik a fej körül. 

Idén semmiképp ne melíroztass! A melírcsík egy plasztikusabb alak, és ez a mostani irányzatban egyáltalán nem kap szerepet. Színek terén a sötétebb, aranybarnás árnyalatok és a füstös színek, főleg a füstszürke dívik majd. Keverheted egymással a meleg aranybarnát és a hideg füstszürkét, de ne csíkozással! A tűzvöröset felejtsd el, ám a szőke örök divat, így az idei trendben is szerepel. Szem- és bőrszíned szerint válassz minél természetesebbnek ható hajszínt! A kék szemet az aranyba és a vörösbe hajló barna emeli ki, míg a fekete vagy barna szemhez a sötétszőke fürtök állnak igazán jól. Ha zöld szemed van, abban az esetben nagyszerűen mutatnak rajtad a füstszürkés árnyalatok is. 

A termékek közül dobd el az extraerős, ragacsos hajlakkokat és waxokat! Használj helyettük lágy tartást adó formázó krémet, hajfény spray-t, nagyon gyenge hajlakkot! A lényeg a természetesség és a lágy esés. 

Az elegáns frizuránál is az ívelt fazon és a magas fény lesz a jellemző, viszont idén megint a szoros kontyokat részesítik előnyben. Itt is a pazar barokk kor jellemzőit kövesd, vagyis tégy feltűzött hajadba csillogó, strasszos, kristályos díszeket!

Cosmo-terméktipp:

• Sebastian evokativ dekadent porszilikon, lágy mozgást eredményező gél (8300 Ft)
• Sebastian texturizer, volumennövelő hajfixáló (6105 Ft)
• Wella System Professional deep reflect fény spray (4100 Ft)
• Sebastian Potion 9 hajkondicionáló és hajvégápoló (50 ml: 2600 Ft, 150 ml: 6400 Ft)

Szöveg: Berende Alexa

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty