2008.03.20.@ 09.03

Színjátszós sminktrend – avagy tavaszi szépülés felsőfokon!

Bársonyosan ragyogó, hamvas pasztellszínek, futurisztikus csillogás, és a trópusi szigetvilágot idéző, üde árnyalatok jellemzik a legújabb tavaszi sminktrendet. A cosmo.hu a legfrissebb irányzatok nyomába eredt, hogy velünk együtt te is újraértelmezhesd a sminkelés fogalmát!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Tökéletes fedés 

Abban bárki egyetért, hogy a jó smink alapja minden esetben a makulátlan bőr. Márpedig ez az élmény legtöbbünknek 12 éves korából rémlik leginkább. Így a kifogástalanul egyenletes arcbőr érdekében kénytelenek vagyunk a kozmetika vívmányait segítségül hívni. A legújabb technológiával kifejlesztett alapozókban azonban egy cseppet sem kell csalódnunk. A jó minoségű termékek ma már áttetsző hálóként fedik a bőrünket, de épp csak annyira, hogy kiegyenlítsék az eltérő tónusokat. Tavasszal azonban ügyelj, hogy fényszűrő tulajdonságokkal ellátott terméket válassz! 

Szemünkön a szivárvány színei 

A nagy márkák sminkpalettái szezonról szezonra megújulnak. Míg a Chanel make up mesterei idén tavasszal az indigókék és rózsaszín játékára helyezték a hangsúlyt, addig a Lancôme például egy rendhagyó technológián alapuló, irizáló sminkcsaládot alkotott. A világmárkák világra szóló kozmetikumaiban azonban egy dolog biztosan közös idén tavasszal: a forradalmi struktúrák és a selymes textúrák eredményeképpen soha nem látott fény-árnyék játék figyelheto meg. A legfrissebb tavaszi szemhéjpúderek és krémes állagú szemfestékek színjátszósak és bársonyos fátyolként hatnak. 

Vagyis kísérletezz kedvedre a légiesen könnyű textúrákkal és a kifinomult pasztell árnyalatú szemhéjfestékcsodákkal! Az arccsontod és a szemhéjadat emeld ki bátran egy kis gyöngyházfényű púderrel. Játssz a különböző pasztell árnyalatokkal, vagy borítsd akár azúrkék, aranysárga tónusokba szemhéjadat, a lényeg, hogy varázsolj szivárványosan csillogó tekintetet, amelyben minden pasi szívesen elmerül! A melegebb idő elérkeztével pedig ismét előveheted a bronzosító púdereket. A bézs és karamell árnyalatok szuperdivatosak lesznek a sminktrendben, ráadásul kiválóan hangsúlyozhatod velük arcvonásaidat. 

Beszédes ajkak 

Ha a szemedet nem is emeled ki, a szádat akkor is hangsúlyoznod kell! Az ajkaid igazi fegyverként hatnak a bevetéskor. Amennyiben tehát bevállalós vagy, akár foszforeszkáló színekbe is boríthatod az ajkad. Egy fuksziarózsaszín, vagy narancsos korallárnyalat garantáltan leteríti az áldozatot. De ha pillantásoddal hódítasz, válassz a finom bézs és homokszínu rúzsok, vagy a halvány gyümölcstónusú szájfények közül! A hétköznapokat pedig megbolondíthatod a pink könnyed játékosságával, valamint a finom málna, az édes füge és üde barack árnyalatokkal. A legújabb rúzsok és szájfények azon túl, hogy kívánatossá és ragyogóvá teszik ajkadat, még az apróbb barázdákat is feltöltik. 

Eljött az ideje tehát, hogy tavaszi ruhatárad mellett most sminkkelléktáradat is felújítsd! A megfelelő technikákat velünk biztosan elsajátíthatod!

Szöveg: Szökrönyös Éva
Fotó: Lancome

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty