2008.03.26.@ 07.03

Szemre valók!

Tavaszi kelléktárad kötelező alapdarabja egy szuperelegáns napszemüveg! Ha beszerzed a megfelelő darabot, azzal nem csupán a divatnak áldozol, hanem szemeidet is véded az erős sugárzástól. Lássuk, melyek a legfrissebb szemüvegtrendek az idei szezonban!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Tavalyhoz képest idén sem történt óriási változás napszemüveg-fronton. Még mindig tarolnak a giganagy okulárék. A hippidivat modernizált darabjait minden márka polcain megtalálhatod. Az idei trend szerint azonban a hatalmas lencséket nem téglalap alakú, hanem lekerekített, gömbölyű keret fogja közre. A Dior-ház, tavaszra megálmodott kollekciója kiegészítőiként például ismét divatba hozta a klasszikus pilótafazont. De továbbra is hódítanak az egy darabból kiöntött lencsék, melyek fektetett nyolcas formájuknak köszönhetően akár a fél arcodat is eltakarhatják. A szemüvegkeretek most törtfehérek is lehetnek, de éppúgy tarol a fekete és barna árnyalat is.

Így válassz szemüveget!

A napszemüveg megvásárlásánál ügyelj, hogy a kiválasztott darab harmonizáljon arcvonásaiddal. A szemüvegek stílusát nem csupán a fazonjuk, hanem a lencse mérete, formája, színe, a keret és annak alapanyaga is befolyásolja. A neves divatházak ma már nemcsak a nevükkel fémjelzik, hanem különböző motívumokkal, díszítésekkel, kőrátétekkel is ékesítik a szemüvegek szárát. A legújabb szemüvegek tehát igazi ékszerként hatnak.

Egy márkás szemüveg esetében az UV-szűrő nem is kérdés, a tavasz kezdetétől azonban az utcákat ellepik az olcsó "bazári" áruk. Ezekkel azonban jobb, ha óvatos vagy! A különböző utánzatok ugyan csökkenthetik a szembe jutó fény erősségét, azonban nem képesek kiszűrni a káros ultraibolya-sugárzást. Sőt, a kisebb fényerő hatására a pupillák kitágulnak, rajtuk keresztül pedig a káros sugarak még nagyobb mennyiségben juthatnak a látóidegekhez.

Ha tehát napszemüvegről van szó, tartsd szem előtt az egészségedet is!

Szöveg: Szökrönyös Éva
Fotó:Gucci

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty