2008.03.28.@ 12.03

Könnyű smink könnyedén

A legújabb festékpaletták állandóan játékra csábítanak. Kísérletezz kedvedre! Most egy olyan sminkre tanítunk, amely bárkinek jól áll, és játszva elkészíthető.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Elsőként egy fedőkorrektor segítségével tüntesd el a kisebb anyajegyeket, májfoltokat, pattanásokat és a szem alatti karikákat, majd vigyél fel egy leheletnyi alapozót a bőrödre. Ne nehezítsd el a sminkedet azzal, hogy ecsettel dolgozod el a folyékony alapozót. Ujjbegyeddel eloszlatva sokkal természetesebb hatást érhetsz el.

Hogy biztos alapokon álljon a sminked, tegyél porpúdert közvetlenül a szemeid alá, végig az orrnyergedre, valamint az alsó ajkaid alá. Ezúttal nem kell az irizáló hatásra törekedned. A végeredmény így is, úgy is ragyogó lesz. Ezúttal azonban szükséged lesz egy bronzosító púderre, amellyel már most napbarnított hatást érhetsz el. Most akár gyöngyházfénnyel telt ragyogásba is burkolhatod orcádat. De ügyelj a mennyiségre! Ha túlzásba viszed az aranyfényt, durva lesz a végeredmény. Az egyenletes felvitelhez ütögesd le a felesleges pormennyiséget a szivacsról vagy ecsetről! A sötétebb tónusokkal, például a bronzosító púderrel is szépen árnyékolhatod arcvonásaidat. Ezért attól függően, hogy mit szeretnél kiemelni vagy háttérben hagyni, árnyékold az arcgödröket, az áll alatti részt, az orr két oldalát, a szemhéjránc, a halántékok és a hajtő vonalát.

Ezután fésüld át a szemöldök szálait, akár rögzítheted is őket egy kevés áttetsző szempillaspirállal. Ezzel máris keretet adtál a szemsminknek. Most pedig jöhet egy halványpadlizsán vagy violalila árnyalatú, fátyolosan csillámló szemhéjpúder-duó, melynek sötétebb tónusát elsőként a mélyítő vonalon használd. Húzz egy ívet szemhéjecsettel a szem külső sarkától kezdve végig a szemráncban. Majd hangsúlyozd a mozgószemhéj külső harmadát. A szemzugot pedig árnyald a világosabb lila tónussal, majd e két színátmenetet finoman mosd egybe! Ügyes kis mozdulatokkal lágyíthatod a vonalakat. A szuperdögös pillantásért pedig húzd ki az alsó szemhéj belső peremét egy csokoládébarna árnyalatú szemceruzával. A szemsmink befejeztével pedig jöhet az elmaradhatatlan szempilla-spirálozás. Ezúttal szentelj kitüntetett figyelmet az alsó pillasor kiemelésének!

A make up megkoronázásaként rajzold körbe ajkad természetes vonalát egy semleges árnyalatú kontúrceruzával és vigyél fel egy nedves hatású, ecsetes szájfényt. A lilával árnyalt mályva, vagy csokoládétónussal vegyített fáradtrózsaszín árnyalat telitalálat. Ráadásul bármelyik napszakban bevethető!

Szöveg: Szökrönyös Éva
Fotó: Clinique

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty