2008.03.28.@ 10.03

Múltidéző sziluettek

A divat állandó körforgása az idei szezonban is egyik állomásához ért, hogy aztán ismét tovább, a múltból a jövőbe pöröghessen. A 2008-as tavaszi trendet újfent a régi idők divatja hatja át. Lássuk, melyek a legfőbb irányvonalak!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A-vonal

Idén tavasszal és nyáron reneszánszukat élik a ’60-as évek hangulatát idéző, A-vonalú öltözetek. Lehetnek ezek rövid állású kabátkák, vagy hosszabb fazonú ballonok, tunikák, ruhák vagy felső, ez a szabásvonal minden alkatra jótékonyan hat. A széles felsőtestet optikailag sikkesebbé varázsolja és láthatatlanná teszi a derék, valamint has tájékán lévő zsírpárnákat. A mell alatt húzott dresszek kiemelik a dekoltázst, a többi idomot azonban sejtelmesen rejtve hagyják.

Cosmó-tipp: A-vonalú felsőidet párosítsd szűk szabású nadrágokhoz, jobb időben pedig ezt a fazonú tunikát viseld legginghez és balerinacipőhöz!

Homokóra-sziluett

Továbbra is hódít a ’50-es évek nőideálja, a homokóra alkat. Fontos kelléke, a tányérszoknya ezúttal ismét ruhásszekrényünkbe lopja magát. Ez a klasszikus ruhadarab most modern értelmezést nyert, és derékövvel akár hétköznapra is viselheted. A magas derék és a széles öv ultranőiessé teszik megjelenésed, ráadásul tányérszoknyádat akkor is bátran viselheted, ha széles a csípőd és kicsit vastagabbak a combjaid.

A magas derék optikailag tovább nyújtja alkatod, vagyis hosszabbnak tűnnek a lábaid, és magasabbnak látszol. Viselj tehát minden olyan ruhadarabot, amely nőies oldaladat mutatja. Most akár egy kecses vékony övvel is körbetekerheted a derekad!

Cosmó-tipp: A megjelenésed akkor lesz igazán sikkes, ha a tányérszoknyádat magas sarkú cipővel viseled.

Hippi hangulat

Az idei szezonban a nadrágokat sem kell a csípődre tolnod, visszatértek a ’70-es évek méltán népszerű, bő száru és magas derekú nadrágfazonjai. A bő szabást azonban felül keskeny sziluettel ellensúlyozd! A hippi korszakból azonban nem csupán ez, hanem az aszimmetrikus felsők és maxiszoknyák is újra előkerültek.

Cosmó-tipp: Az izgalmas szabású ruhákhoz ne válassz karakteres kiegészítőket!

Ne feledd! A tavaszi trend idei mottója a kontrasztosság; vagyis a tervezők idén a szűk szabású kabátokat felduzzasztott szoknyákhoz,nadrágokhoz párosították, és fordítva.

Szöveg: Szökrönyös Éva
Fotó: Signora

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty