2008.04.04.@ 10.04

Nem csak egy „kis fekete”…

Az 1920-as években Coco Chanel indította hódító útjára minden idők egyik legkihasználhatóbb és legsokoldalúbb öltözetét, a petite noire néven elhíresült kis feketét. De ha azt gondolod, hogy ez csupán egy szükséges és unalmas ruhadarab a sok közül, most jól figyelj!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Christian Dior a következőt vallja: „Az ember feketét bármikor felvehet, bármilyen életkorban és szinte minden alkalomra. A kis fekete egy nő gardróbjának legfontosabb darabja. Egy egész könyvet tudnék írni róla.”

Érdemes megfontolni a francia divatguru szavait, és ha még nem lóg egyetlen darab fekete ruhácska sem a szekrényedben, minél előbb vadássz le egyet magadnak! Ennek a dressznek ugyanis számtalan variációja létezik. Így a tradicionális kerek nyakú, rövid ujjú, vagy ujjatlan fazonon át, a minin és a lábszár középig érőn keresztül, akár a most divatos aszimmetrikus szabásúig bármelyiket választhatod. És ha rátalálsz egy, az alkatodnak megfelelő szabásvonalra, a kis fekete kihasználhatósága már csak rajtad múlik.

Ezt a darabot egy kis stílusérzékkel pompásan variálhatod! Attól függően, hogy szülinapi partira, évfordulós ünnepségre, randira vagy keresztelőre mész, párosíthatod a megfelelő övvel, sállal, ékszerrel, blézerrel és cipővel.

Szöveg: Szökrönyös Éva

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty