2008.04.11.@ 11.04

Szőrmentén

Itt az ideje, hogy szót ejtsünk a nemkívánatos szőrszálak eltávolításáról is, hiszen a meleg idő közeledtével egyre több rajtunk is a csupasz testfelület. Haladjunk a legtartósabb megoldástól az ideiglenesek felé! Azért a pasid praktikáit ne lesd el, mint ahogyan Jessica Simpson tette egy címlapfotó erejéig…

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A legújabb tartós szőrtelenítés: IPL villanófény

Ez a tartós szőrtelenítési módszer a lézeres szőrtelenítés egy továbbfejlesztett változata. Kíméletes és szinte fájdalommentes eljárás, testrésztől, bőrszíntől és szőrtípustól függően 3-6 alkalomra van szükség a szőrszálak végleges eltávolításához. Mivel több kezelést kell igénybe venni, és alkalmazása előtt és után kerülni kell a napfényt és a szoláriumot, ezért érdemesebb ősszel vagy télen elkezdeni.

Tartós, de nem a legmodernebb: a lézeres szőrtelenítés

Ezzel a módszerrel gyakorlatilag elpusztítják a szőrtüszőket. Ez is végeleges megoldás, és itt is több, körülbelül 4-6 kezelés szükséges. A fájdalomérzet kicsi, és hozzáértő szakembernek, esetleg dermatológusnak kell végeznie a folyamatot. A kezelés drágább, mint az IPL villanófény alkalmazása. A szabályok hasonlóak a villanófényeshez: kerülni kell a napozást, a szoláriumot, és a barnító krémek használatát is.

Aki ódzkodik a tartós szőrtelenítéstől: a gyanta

Havonta egyszer ki lehet bírni, és így a szőrszálak sem erősödnek meg. Minél többször gyantáztatsz, annál kevésbé fog fájni. Emellett egyetlen gyantázáson belül is pár perc elteltével csökken a fájdalomérzet, mert fokozatosan elzsibbad a szőrtelenített felület. Érdemes kozmetikussal végeztetni, mert ő jó esetben profi, pontos és gyors. Ha magadnak csinálod, lehet, hogy túl lassan húzod le a csíkokat, hogy elkerüld a fájdalmat, de úgy a szőrszálak is ott maradnak. A cukorgyanta nagyon hatékony, és a legtöbb kozmetikában már eleve ápoló összetételű és illatos gyanták közül választhatsz.

Kémiai folyamat: a szőrtelenítő krémek és habok

Ezek a készítmények, amelyeket otthoni használatra fejlesztettek ki, gyakorlatilag feloldják a bőr felületén lévő szőrszálakat. Talán egy-két nappal tovább tart a borotválásnál, de az érzékeny bőrűeknél irritációt, allergiát okozhatnak a krém vagy a hab egyes összetevői.

Gyors megoldás: a borotva

Sokat lehet hallani arról, és biztosan már te is tapasztaltad, hogy a borotválástól nagyon megerősödhetnek a szőrszálak. Így ez a módszer csak akkor javasolt, ha nagyon sietsz, és nincs időd a gyantázással pepecselni. De akkor is csak a lábon, a hónaljnál és a bikinivonalon használd, mert az nem túl szép látvány, ha például a karod borostás… És ne feledd: legalább havonta cseréld le az eldobható borotvát vagy a pengét, mert baktériumok tanyázhatnak benne! Ezen kívül ne használj közös pengét senkivel, mert így fertőzéseket kaphattok el egymástól!

+ 1 Cosmo-tipp: a szőrnövekedés-gátló krém

Létezik a krémeknek egy típusa, ami azt ígéri, hogy gyantázás vagy epilálás után a szőrtelenített testfelületre kenve a következő szőrszálak lassabban nőnek ki, ráadásul egyre vékonyabbak is lesznek. A Leila Titka nevű krém gyártói pedig azt mondják, hogy – egyéntől függően – akár tartósan is megszüntetheti a szőrnövekedést. Aktív összetevője egy titkos gyógynövénykeverék, amit rajtuk kívül csak az OÉTI tudhat, amely a forgalomba hozatalt engedélyezte.
További info: www.leilatitka.hu

További információ a tartós szőrtelenítésről és kezelések: www.barsony.hu, www.szormentes.hu, www.aesthetica.hu.

Szöveg: Berende Alexa

Fotó: Profimédia

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty