2008.04.16.@ 14.04

Szemöldöklecke 3 lépésben

Mindnyájan emlékszünk még az első szemöldökszedési kísérleteinkre? A kis csipesszel a legtöbben bizony látványos bakikat követtünk el. A kusza szálakkal valóban nem könnyű bánni, mégis a szemöldök az, ami az arc küllemét képes teljesen megváltoztatni és azt tökéletesen keretezni. Tarts velünk, most egy kis szemöldöklecke következik!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A szemöldököd lehet formás, érzékien ívelt, borzas, dús, és akár vad, de mindenekelőtt legyen ápolt. Felejtsd el a hajszálvékonyra kitépett és holdsarlóformára megrajzolt, vagy kitetovált formákat. A trend egyre inkább a sűrű szemöldök felé mutat, ezért a szedegetéssel légy óvatos, és ha szakember segítsége nélkül kezdesz a szőrszáltépkedésébe, apró lépésekkel távolítsd el a sorokat! Lássuk, hogyan csináld!

1. lépés
Első lépésben válaszd ki, milyen formát szeretnél, persze a szemöldököd természetes vonalát mindenképpen figyelembe kell venned, és elsősorban ezt kell követned. Vizsgáld meg, hogy a szőrszálak merre hajlanak a szemöldököd tetején. Érdemes egy fotón látott sablont kiválasztanod, és ez alapján kiszedni a szálakat. De ne feledd! Mindig a sajátodéból kell kihoznod a legtöbbet! Segítségedre lehet, ha az eltávolítandó szőrszálak feletti vonalat megjelölöd egy fehér ceruzával, vagy esetleg korrektorral, és már indulhat is a tépkedés!

2. lépés
Kevésbé fájdalmas, ha előzőleg hidratálókrémet masszírozol a szemöldöködbe, és a szőrszálakat a növés irányába húzod ki. Nagyon ügyelj, hogy a szemöldököd és az orrnyerged találkozásánál ne szedd ki túlságosan az égnek meredő szőrszálakat, ezeket érdemes inkább kisollóval hozzáigazítani a szemöldök ívéhez, mint kitépkedni, mert túlságosan távolülő szemeket varázsolhatsz magadnak. De fontos az is, hogy a szemöldököd felső ívénél se tépkedd ki a szálakat, mert ezzel pedig optikailag összenyomod a tekinteted!

3. lépés
A „szőrszálhasogatás” után használj szemöldökceruzát, amely segít a formázásban, a hézagok kitöltésében, a sötétítésben, és egy jól megválasztott árnyalat szép meleg tónust ad a szemöldöködnek! A kihegyezett szemceruzával a hézagokba rajzolj rövid, szabálytalan hosszúságú vonalakat, melyek az igazi szőrszálakra hasonlítanak. Ettől lesz elegánsan ívelt a szemöldököd. Végül fésüld át a szőrszálakat kefével és vigyél fel rá egy leheletnyi áttetsző szempillaspirált, vagy hajlakkot. A végeredmény látványosabban hat majd, mintha egy réteg sminket dobtál volna az arcodra!

Szöveg: Szökrönyös Éva
Fotó: Lancome

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty