2008.04.30.@ 11.04

A szépség tengerén

Most romantikus kalandra invitálunk egy képzeletbeli hajókikötőbe, ahol a szépség flottáját olyan árnyalatok erősítik, mint a korallvörös, a fehérben játszó homokszín, vagy a Marseille melletti tenger telt árnyalatait idéző kék. Tarts velünk, és megtudhatod, mi a titka ennek a stílusosan érzéki sminknek.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Csábításra készen! 

Elsőként tüntesd el a szem alatti karikákat és fedd el a bőröd apró egyenlőtlenségeit egy kevés korrektorral. Ehhez a törékeny megjelenéshez kifejezetten előnyös a porcelánszerű fehér bőr, ezért most ne törekedj a bronzosításra. A sápadt arcbőrön ugyanis mesterien mutatnak a kékes-vörös árnyalatok. Válassz világos árnyalatú alapozót, ujjbegyeiddel finoman oszlasd el a bőrödön, majd vigyél fel egy leheletnyi áttetsző púdert is az arcodra. Ezután fésüld át a szemöldöködet úgy, hogy a szálakat először belül felfelé, aztán kívül, a végénél lefelé fésülöd.

Titokzatosan drámai tekintet 

Ha még nem vagy profi sminkművész, valószínűleg többször is neki kell majd futnod, amíg ez a smink tökéletes lesz, de hidd, el megéri! Ráadásul a szemhéjon bátran kísérletezhetsz. Több tucat formát fel tudsz vinni erre a tájékra, mindegyik más-más hangulatot, és különböző tekintetet teremt.
Ennek a smink-műremeknek az alapját a felfelé ívelt szemsmink adja. Ehhez elsőként húzd ki a feslő szempillák vonalát egy királykékék tónusú szemceruzával. Ügyelj, hogy a vonal a lehető legközelebb legyen a pillák tövéhez! Majd válassz egy fagyos tengerkék árnyalatban játszó szemhéjpúdert és applikátor segítségével lágyítsd az előzőleg felvitt vonalat. Ezek után a szem külső sarkától kezdve húzz egy ívet a szemöldökráncban és hangsúlyozd a szemed külső harmadát a púderrel. Majd húzd a szemhéjpúdert a szemed külső sarkától kezdve a halánték irányába. A macskaszemhatást fokozhatod, ha a kék színű szemhéjpúderrel keretezed a tekinteted és a szivacsos applikátor vékony felével az alsó pillasor mentén egészen a szem külső sarka felé haladva óvatosan kihúzod a szemedet. Az éles vonalakat lágyítsd kicsit és mosd össze a festés elütő színeit! De legalább ennyire fontos az is, hogy hangsúlyozd a szemzugod és a szemöldökcsontod. Válassz fagyos fehér, vagy aranyban játszó csillogó pigmentet és vidd fel a belső szemzugodból indulva a mozgó szemhéjadra és a szemöldökcsontodra. Végül a színátmenetet óvatosan mosd össze. A szemsminket fejezd be a szokásos szempillaturbózással! 

Korallos ajkak 

Az érzéki, korallvörösben játszó ajaksminkkel precízen kell bánni! A vörös rúzs kontúrja akkor lesz éles, ha a száj környékét kissé bepúderezed és frissen kihegyezett ceruzával szabályosan körberajzolod ajkad természetes vonalát. Az élénk színű rúzsokat és szájfényeket kizárólag ecsettel szabad felvinni! Ezért a fényesen szikrázó korallvörös, vagy eperszínű rúzst és szájfényt csakis ecsettel dolgozd el ajkaidon és ügyelj, hogy maradj a ceruzával kirajzolt vonalon belül!

Cosmó-tipp: Vigyázz, ez a smink nagyon könnyen akár közönségesre is sikerülhet, így minden esetben figyelj a tökéletes árnyalat kiválasztására! 

Szöveg. Szökrönyös Éva
Fotó: MAC

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty