A szexi lábfej titka

Lassan véget ér a zárt cipők szezonja, és előbukkan a hónapokig rejtegetett lábfej. Kezdd el már most ápolni ezt a testrészedet, hogy csinosan villogtathasd a nyitott topánkákban és nyári papucsokban!

Az alapok

Az első lépés az alapos ápolás és az apró szépséghibák korrigálása. Áztasd lábfejed illóolajos vagy gyógynövényes langyos vízben körülbelül 10-15 percig! Ez nemcsak pihentet, de fellazítja a bőrt a további kezelésekhez is. Ha végeztél, töröld meg alaposan a lábad, és jöhet a bőrkeményedések eltávolítása. Használj speciális habkövet vagy fém sarokreszelőt, és addig reszelgesd, amíg el nem tűnik a kemény rész! De léteznek már különböző tapaszok és habkőkrémek is a bőrkeményedés eltávolítására. Ezután testradírral dörzsöld át az egész lábfejedet, hogy puha és sima legyen a bőröd! 

Cosmo-tipp: Aromax levendula illóolaj (853 Ft)
Scholl tyúkszem és bőrkeményedés reszelő (1997 Ft)
Scholl bőrkeményedést eltávolító fedőtapasz (698 Ft)
L’Occitane Exfoliating Foot Care hámlasztó lábradír (5450 Ft)

Hidratálás 

Ha végeztél az áztatással, töröld szárazra a lábad, és alaposan masszírozd meg a lábfejedet és a lábujjaidat ápoló, hidratáló krémmel. Bőröd meghálálja a gondoskodást, és nemcsak tapintásra lesz rózsás és puha, de már ránézésre is ápolt hatást fog kelteni. Nyomkodd talpad akupresszúrás pontjait, így még hatékonyabb lesz a masszázs!

Cosmo-tipp: Lush Fair Trade Foot Lotion mentolos lábápoló (2990 Ft)
L’Occitane Foot Cream levendulás és shea vajas lábápoló (5450 Ft, travel size: 1850 Ft)
Naturland lábpuhító krém (1088 Ft)
Reflexterápia és akupresszúra című könyv (Gabo könyvkiadó, 1990 Ft)

Körömformálás 

Ezután jöhet a körmök vágása, reszelése. Bár a nyitott cipellők nem nyomják a lábujjakat, így megengedett a kicsit hosszabb köröm, mégis azt tanácsoljuk, ne hagyd túl hosszúra lábadon a körmeidet, mert az nem túl esztétikus, túl hosszúra hagyva pedig ápolatlannak hat. Reszelheted a végeit egyenes vonalúra vagy ívesre, ez már ízlésedtől és a körmeid alapformájától függ. 

Cosmo-tipp: Crystal üvegreszelő (1250 Ft, www.crystalnails.hu)

Lakkozás 

Először zsírtalanítsd körmeidet acetonmentes körömlakklemosóval, és utána már lakkozhatsz is! Első lépésben kenj fel egy jó minőségű alaplakkot, majd ha megszáradt, akkor jöhetnek a színek! Az a legjobb, ha a kezeiden lévő körmök színével harmonizál a lábon lévő lakk árnyalata. Használhatsz nyugodtan harsány színeket, például erős pinket, babarózsaszínt, élénk pirosat vagy lilát. Kend fel a lakkokat két rétegben, hogy minél jobban érvényesüljön a színük, és tartósabbak legyenek! Amennyiben inkább az egyszerűbb festést preferálod a lábadon is, akkor sablonnal könnyen készíthetsz profi francia manikűrt. Ha megszáradtak a rétegek, akkor kenj még fel egy fedőlakkot, és gyönyörű lábaiddal már indulhatsz is hódító körutadra! 

Cosmo-tipp: Crystal Nails Ridge Filler barázdakitöltő alaplakk (1350 Ft, www.crystalnails.hu)
MAC színes körömlakkok (2009 Ft)
Crystal Nails High Shine magasfényű fedőlakk (1350 Ft, www.crystalnails.hu) 

Szöveg: Berende Alexa

Még több

fashion_beauty