A legtrendibb ékszerek

Lehet szó kecses ezüstláncról, széles arany karperecről szintetikus kővel, vagy briliánssal díszített darabról, az általad viselt ékszerek egyéniségedet tükrözik. De vajon mi lesz az ékszertrend ebben a szezonban? Mi utánajártunk!

Szívfájdító és cseppet sem gazdaságos, de ahogy a ruhák, cipők és táskák, úgy az ékszerek sem mentesülnek a legújabb divattrendek alól, mivel azonban egy-egy arany, ezüst, cirkóniaköves, zafírral vagy kristályokkal ékesített darabot nem csupán egy évszakra vásárolunk, mint ahogy a ruháink vagy cipőink többségét, az ékszertrend közel sem változik olyan szélsőséges módon, mint a ruhadivat.

Tavaszi ékek

A nagy ékszergyártók és divatházak rendkívüli ékszerkollekciói olyan sajátos stílusjegyeket hordoznak magukon, amelyek összetéveszthetetlenek. A tervezők évről évre ceruzát ragadnak és papírra vetetik a legújabb csecsebecséket. Persze ki-ki a maga furcsa és absztrakt világa szerint. Így születtek meg a 2008-as év legforróbb hónapjaira kreált ékszerkollekciók is. Ezeket idén az éledező természet, a színpompás kikeleti virágok, a tündérszárnyak, az édes gyümölcsök, és az örök múzsa, a szerelem, no meg a futurisztikus világ ihlettek.

Az idei kollekció finoman filigránra és végtelenül kecsesre sikeredett. A tikkasztó nyári hónapok ékszerdivatját az azúrkék tenger, St. Tropez partjai, a kínai kultúra, a napsütötte homok, és a gyöngyök inspirálták. A különleges foglalatba csiszolt, olykor óriási színes kristályok és kövek karakteres formavilágú ékszereket eredményeztek. A 2008-as ékszertrendben a főszerep egyértelműen a színes köveké. Lehet ez gyémánt, rubint, zafír, smaragd, cirkónia, de akár szintetikus kő is, a lényeg, hogy már messziről csillogjon. Ma már szinte bármilyen árnyalatban választhatsz a kövek közül. Mi mindenekelőtt a púderrózsaszín, almazöld, padlizsán- és violalila, türkiz, korall, és fahéj árnyalatokból ajánljuk a meleg hónapokra.

Maszkulin trend

Az ékszertrendben továbbra is hódít a minimalista divat, ráadásul itt is előtérbe került az öltözködés terén is oly népszerű maszkulin stílus. Némely darab olyannyira letisztult formavilágú, hogy az mindkét nem számára viselhető. Több ékszergyártó felismerte ennek előnyét és megtervezte saját unisex kollekcióját. A férfiak és nők által közösen viselhető díszítőelemek többnyire ezüstből vagy fehéraranyból készülnek és fekete, valamint áttetsző kövekkel díszítettek. A maszkulin ékszerek többnyire rendkívül markánsak, nagy szemű láncokkal és bőrrel kombináltak, de ha kedveled ezt a stílust, még akár egyforma karkötőt és nyakláncot is hordhatsz a pasiddal.

Vissza az aranyhoz!

Az elmúlt években aki csak tehette, fehérarany és ezüst ékszereket vásárolt, a 2007-es trend azonban gyökeres fordulatot hozott, hiszen egyre inkább előtérbe került a sárga arany, amely ma a luxus és pompa jelképe lett a divatvilágban.

Kecses charmok

Az egykori talizmánok modern értelmezést nyertek és 21. századi amuletté változtak. A legújabb divat szerint ugyanis hódítanak az úgynevezett „charm”, vagy más néven amulettkollekciók. Ma már szinte minden nagy ékszergyártó cég kínál újkori talizmángyűjteményt. A különböző láncszemes vagy gyöngyös karkötőkön és nyakláncokon függő medálokat számtalan képen variálhatod. Ráadásul a motívumok széles skálájából választhatsz. Ha ahhoz van kedved, akár flip-flop papucsot vagy Eiffel-tornyot is akaszthatsz a láncra.

Öltözz az ékszeredhez!

Az ékes smukkok már önmagukban is öltöztetnek. Ez közhelyesen hangzik, de próbáld csak ki! Vegyél fel egy egyszerű szabású fekete vagy fehér ruhát, és tedd fel hozzá a kedvenc díszes ékszeredet. Ha pedig mintás ruhádhoz szeretnél egy különleges ékszert viselni, feltétlenül vedd figyelembe az öltözeteden szereplő színeket és motívumokat. Törekedj arra, hogy a minták, tónusok legyenek összhangban ékes kiegészítőiddel. Ügyelj, hogy mindig csak egy hangsúlyos ékszer legyen rajtad. Például hosszú, lógó fülbevalóhoz ne hordj triplasoros, vagy Y-fazonú, hosszú láncot.

Szöveg: Szökrönyös Éva
Fotó: Thomas Sabo

Még több

fashion_beauty