Tanulj a divat nyelvén!

Ha mindig is érdekelt a divat világa, és új dolgokba is szívesen vágsz bele, akkor böngéssz a következő képzések között! Még ha nem is akarsz szakmát váltani, akkor is élvezetes és hasznos lehet egy divattervező-, esetleg egy sminkesképzés.

Stylist

Stylistként megtervezheted és megvalósíthatod a ruhák és a kiegészítők összhangját egy divatbemutatón, egy fotózáson vagy egy reklámfelvételen, divatösszeállításokat készíthetsz magazinok számára. A kulcsszó az összképen van.

Miért jó neked? Ha nem is tervezed, hogy stylistként fogsz dolgozni, akkor is hasznos lehet ez a képzés. Ízlésed kifinomultabb lesz a ruhák anyagát, színét, vonalvezetését illetően, és idővel rááll majd a szemed azokra a darabokra és kiegészítőkre, amiknek a kombinálásával nyerő szettet állíthatsz össze magadnak.

Itt tanulhatsz stylistnak: WERK Stílus és Kommunikációs Akadémia (www.werkakademia.hu)

Sminkes

Profi sminkesként amellett, hogy megszépítheted az embereket, elhelyezkedhetsz akár egy televízió vagy egy magazin állandó sminkeseként, vagy professzionális termékekkel pingálhatsz divatbemutatókon, fotózásokon is. Egy tanfolyamon megtanulhatod az alapanyagok kezelését és a színek keverésének művészetét. A kreativitásnak semmi sem szab határt!

Miért jó neked? Ha szeretsz a sminkeddel pepecselni, vagy épp azt szeretnéd megtanulni, hogy hogyan készíts tökéletes make-upot percek alatt, a sminksuli neked való! Néhány helyen választhatsz, hogy saját részedre szeretnéd elsajátítani az arcfestés fortélyait, vagy profi módon másokat is sminkelnél.

Itt tanulhatsz sminkesnek: Smink Suli (http://www.smink-suli.hu)

Divattervező

Divattervezőként a legkülönbözőbb stílusokkal foglalkozhatsz, és kreativitásod ebben a szakmában igazán szárnyalhat! A képzésen megtanulod kombinálni az anyagokat és színeket, és a különböző varrástechnikákkal különleges szabásvonalakat kreálhatsz. Egyedi és egyéni ruhákat tervezhetsz a megrendelőidnek, és ha nagyon beleásod magad ebbe a mesterségbe, még saját divatbemutatód is lehet!

Miért jó neked? Ha szeretsz alkotni, rajzolni, tervezni, és akkor érzed magad a legjobban, ha kiélheted alkotókedvedet, akkor érdemes belesned a ruhatervezés mikéntjébe. Akár saját magadnak is tervezhetsz egyedi rucikat, amelyek biztosan nem jönnek szembe veled az utcán!

Itt tanulhatsz divattervezőnek: Krea Művészeti Iskola és Környezetkultúra Intézet (www.kreaiskola.hu)

Stíluskommunikátor

Ezzel a továbbképzéssel már meglévő diplomádat egészítheted ki a stílus, a divat elemeivel. Végzettségednek megfelelően ezután elhelyezkedhetsz többek között akár stílus- és divattanácsadóként, megtervezheted üzletek arculatát, szervezhetsz divatbemutatókat, kiállításokat.

Miért jó neked? Jelenlegi munkád során is nagy előnyt jelenthet ez a képzés, mert ma már az élet minden területén fontos az a fajta kommunikáció, amit a stílussal, a divattal fejezünk ki. A képzés segítségével elsajátíthatod az egyéniségedhez illő kifinomult stílust is.

Itt tanulhatsz stíluskommunikátornak: Szegedi Tudományegyetem (http://www.jgypk.u-szeged.hu/oktatas/stiluskommunikator)

Modell

Ha mindig is érdekelt a modellek világa, te is bekerülhetsz ebbe a körbe! A megfelelő képzésen elsajátíthatod a tipikus „modelljárás” mikéntjét, és a kamera előtti mozgás trükkjeit. Modellként alkatodtól, stílusodtól és beállítottságodtól függően felléphetsz divatbemutatókon, szerepelhetsz reklámfilmekben, lehetsz fotómodell, vagy akár hajmodell is. Ne feledd: a modellkedést minél fiatalabb korban érdemes elkezdeni!

Miért jó neked? Ha nem szeretnél főállásban modellkedni, néhány alkalommal akkor is elmehetsz például egy fotózásra, akár keresetkiegészítésként is. Ám a hétköznapjaidra is pozitív hatással lehet egy ilyen tanfolyam, mert megtanulhatod a sminkelés, a hajápolás, a viselkedéskultúra fortélyait, és a fényképezőgép, illetve a kamera előtti profi pózolást.

Itt tanulhatsz modellnek: Modelltanoda (http://www.modelltanoda.hu)

Szöveg: Berende Alexa

Még több

fashion_beauty