Szupergyors bőrszépüléshez: szérumok!

A felgyorsult életvitel és káros környezeti hatások már huszonévesen kibillentik az arcbőrt a természetes egyensúlyából. Bőröd elszürkül, kiszárad, megjelennek rajta a pigmentfoltok és az első apró ráncok. Nem kell tehát megvárnod a bűvös harmincat, hogy speciális kozmetikai kezeléseket alkalmazz. Most a kozmetikai ipar egyik csúcstechnológiai fejlesztésével, a szérumokkal ismerkedhetsz meg.

Csúcsszuper elixír 

A szérumokból elég néhány csepp, állaguk folyékony és felszívódásuk szupergyors. Fő ismérvük, hogy mindig egyetlen konkrét problémát orvosolnak. Ehhez azonban jól kell ismerned a saját bőrtípusod gyengeségeit. A különböző koncentrátumok ugyanis tömény formában tartalmaznak hatóanyagokat. Ezért a funkciójuk nem hasonlítható a különböző krémekéhez. A szérumok nem tartalmaznak fényvédő faktort, illatanyagokat és egyéb mesterséges összetevőket. A bőr legmélyebb rétegeire hatolva szabályozzák és táplálják a bőrt. 

Mire hatnak? 

A szérumoknak számtalan variációjuk létezik. A kozmetikai ipar ugyanis már a legtöbb bőrproblémára kifejlesztett valamilyen mesteri elixírt. Léteznek ránctalanító, regeneráló és bőrtápláló, feszesítő, pigmentfolthalványító, nyugtató, vagy nedvességpótló, sőt még C-vitaminos koncentrátumok is. Ha érzékeny a bőröd, próbálj ki termálvizet, liposzóma-komplexet, és peptideket tartalmazó szérumot, amennyiben feszesítenél, alkalmazz szójakivonatot és cukoroldatot tartalmazó szert, ha pedig egy kis nedvességpótlásra vágysz, válassz az aloe veráss és hialuronsavtermelést serkentő összetevőkből. Amennyiben tehát szupergyors bőrszépülésre vágysz, feltétlenül próbáld ki a speciális koncentrátumokat. 

Hogyan használd?

A folyékony elixíreket célszerű kúraszerűen alkalmazni. Egy 4-6 hetes kezelés után a bőr saját erejéből kezd el regenerálódni. A különböző koncentrátumokat minden esetben alaposan megtisztított bőrre vidd fel, a hidratáló készítmények alá. A folyékony elixírből 2-3 csepp is bőven elegendő. Előfordul, hogy az adott szérum kiszárítja a bőröd, ezért fontos, hogy utána krémezd be az arcod. Fontos, hogy a koncentrátumok soha nem helyettesítik a hidratálókat és a különböző krémeket. Ezért ezt csupán egy nagyon értékes kiegészítő arcápoló kezelésként fogd fel. 

Jó, ha tudod 

A szérumok előállítási költségei jelentősen drágábbak, mint a krémeké, ezért ne lepődj meg az elixírek árain. A legtöbb esetben ugyanis kétszer annyiba kerülnek, mint a szimpla krémek. 

Cosmó-tipp:
Jafra – Royal Jelly lifting szérum (7 ampulla,15.000 Ft)
Fytofontana arcápoló szérum (7.350 Ft)
Estée Lauder – Advanced Night Repair Concentrate (23.000,- Ft) 

Szöveg: Szökrönyös Éva
Fotó: Estée Lauder

Még több

fashion_beauty