Divatos strandtetkók

Mindig is kacérkodtál a tetoválás gondolatával, de nem szeretnéd, hogy a választott minta mindenki számára látható legyen? Csináltass olyan strandtetoválást, ami csak akkor kerül közszemlére, ha bikinire vagy kis topra vetkőzöl!

Az előkészületek 

Ha elszántad magad, alaposan gondold át, hogy milyen tetoválást és melyik testrészedre szeretnél készíttetni, főleg akkor, ha azt akarod, hogy örökre megmaradjon. Előtte érdemes egy próbát csináltatni például hennával, ami pár hét alatt lekopik. Ha mindezzel megvagy, akkor keress fel egy megbízható tetoválószalont! Fontos, hogy a hely megfeleljen a higiéniai előírásoknak (például egyszer használatos eszközökkel dolgozzanak), hiszen így elkerülheted a különböző enyhébb és súlyosabb fertőzéseket.

Divatos minták és testrészek 

Egy ideje nagyon trendinek számít a csajoknál, hogy a hát legalsó, középső részén, közvetlenül a popsi fölött hordanak tetkót. Ugyanilyen divatos a lapockán viselt kis minta is. Ezen a két testrészen tényleg csak nyáron látszik a tetoválás, ha jobban levetkőzöl a nagy melegben. Mivel a tetoválás hosszú időre szól, nem érdemes a minták közül az épp aktuális divatot követni, amiről sejthető, hogy egy-két év múlva már cikinek számít. Válassz inkább valami olyan csajos formát, ami az örök divat kategóriába tartozik, vagy egy olyan egyedi mintát, ami csak rád jellemző. Mindig is kedveltek voltak a lányok körében a szolid kis pillangók, az apró virágmotívumok, a különböző szívformák, az indonéz, keleti minták, a nonfiguratív ábrák, de az is menő, ha egy szót, nevet vagy kifejezést keleti betűtípussal festetsz fel magadra. Sokan választanak olyan ábrákat is, amit a kedvenc sztárjuk visel, ám elvakultságból nem érdemes ilyenbe belevágni! Csak akkor csináltasd meg kedvenc énekes- vagy színésznőd tetoválását, ha az valóban tetszik neked is! Ha megvan álmaid mintája, azt inkább kisebb méretben festesd fel, mert a nagy kiterjedés egy lány esetében visszataszítóan hat! Bár még mindig a fekete tetoválás számít a legmenőbbnek, ha te mégis színeset szeretnél csináltatni, figyelj oda arra, hogy az árnyalatok harmonizáljanak egymással!

Ideiglenes megoldások 

Ha szeretnél egy kis tetkót hordani magadon, de nem akarod örökre elkötelezni magad mellette, válassz olyan festékanyagot, ami pár év alatt felszívódik! Érdeklődj a legszimpatikusabb szalonokban, hogy tetoválnak-e ilyen festékkel! Bár ma már a korábban egész életre szóló tetoválásokat is el tudják távolítani lézerrel, ez az eljárás sokszor bőrelszíneződést vagy hegesedést okozhat. És ha még pár évre sem szeretnél tervezni, akkor válaszd a hennát! Ezzel az anyaggal a bőr felszínére festik fel a kívánt mintát fekete vagy barna színben, és néhány hétig marad fent az ideiglenes tetkó.

Szöveg: Berende Alexa

Fotó: Profimédia

Még több

fashion_beauty