Színpompás tipegők

Néhány évvel ezelőtt még meghökkenten konstatáltuk, ha a fekete és drapp cipők mellet egy-egy színes darab is feltűnt a boltok polcain. Ma viszont alig találunk klasszikus árnyalatú topánkákat. A bézs, fekete és pasztell árnyalatok levonultak a cipőtrend egyhangú palettájáról, és átadták helyüket a vibráló cukorkaárnyalatoknak.

Idén nyáron a smaragdzöld, a napsárga, a fukszia rózsaszín, a narancs és viola árnyalatok teszik még kecsesebbé lépteinket. Az új trend első hallásra nem tűnik túl gazdaságosnak: egyértelmű lenne, hogy a rikító cipellőket ugyanolyan tónusú táskákkal és övekkel kell kombinálnod, ám ha a legnagyobb divatguruk is megfeledkeztek a cipő-táska-öv hármasának szigorú stílusszabályairól, most kísérletezhetsz te is! Donatella Versace például királykék dresszeit élénkzöld tipegőkhöz, türkiz selyemruháit pedig narancsszínű topánkákhoz képzelte el. Egy decens árnyalatú ruhát is éppúgy feldobhat egy harsány színű cipellő. Csupán arra ügyelj, hogy mindig egyszerű, letisztult szabású dresszt kombinálj feltűnő tipegődhöz!

Ma már nemcsak a hightech divatmárkák között, hanem a középkategóriás üzletekben is találsz olyan cipőket, amelyek a szivárvány minden színében pompáznak. Topánkád készülhet sportos vászonból, színes bőrből, de akár csillogó lakkból is – a lényeg az összhatás! Ügyelj a textúrák párosítására, és maradj mindig stílusos! 

Szöveg: Szökrönyös Éva
Fotó: Chanel

Még több

fashion_beauty