Trükkös bikini, ha nagy a hasad

Sokunk egyik legkényesebb testrésze a pocak. Észre sem veszed és már fel is kúsztak azok a fránya kilók a derekadra? A falatnyi bikinik bizony nem kedveznek a zsírpárnáknak. Nekünk azonban van néhány ötletünk, hogyan csalhatod le őket optikailag.

Fortélyos különrészes 

Bár nem túl feszes a hasad, mégsem szívesen mondanál le a bikiniről? A ’60-as évek trendje megoldást nyújthat a problémádra. Évtizedekkel ezelőtt még a kerek idomok számítottak szupernőiesnek, ezért az akkori fürdőrucik a gömbölyded idomokat hangsúlyozták. A ma ismét divatosnak számító magas derékrész például szépen hangsúlyozta a csípőt, ugyanakkor kellően leszorította a has tájékán felhalmozódott zsírpárnákat, hogy mesés homokóra sziluettet kölcsönözzön viselőjének. Így, ha nem áll messze tőled a múltat idéző divat, válassz a magasított derekú fürdőbugyik közül, ezzel ellensúlyozhatod ezt az előnytelennek vélt testrészedet.
Amennyiben azonban nem kedveled a magas derékszabást, de maradnál a kétrészes fürdőruha megoldásnál, válassz a topszerű felsővel ellátott, úgynevezett tankini fazonokból. Ez a fürdőruhamegoldás jótékonyan hat a deréktájékon felhalmozódott súlyfeleslegre. A nagy minták azonban ez esetben kerülendők! 

Jótékony egyberészes 

Ha nem szívesen villantod ki a hasad, válassz egyberészes fürdőruhát. A mai egybeszabott modellek már nem hasonlítanak az egykori úszódresszet idéző társaikhoz. A rafinált szabásvonalak végtelenül nőissé teszik megjelenésedet. A legtöbb egyberészes fürdőruhát ugyanis ma már mélyen kivágott hát, és különlegesesen kiképzett melltartórész jellemzi. Ha sok a súlyfelesleg a hasad tájékán, célszerű mell alatt egyszínű, sötét tónusú fazont választanod. De ügyes elterelő hadművelet lehet, ha az egyberészesed melltartórésze metálosan fénylik, ezáltal pedig a dekoltázsod kerül a fókuszba. 

Cosmó-tipp: Vigyázat! Az egyberészes fürdőruhát szigorúan tilos összekeverni a most divatos összefolyt bikinivel vagy más néven trikinivel. Ez utóbbi ugyanis kizárólag kifogástalan alakon mutat jól! 

Szöveg: Szökrönyös Éva
Fotó: Parah

Még több

fashion_beauty