Smink a hőségben

A harminc fokban még a ruha is leolvad rólunk, nemhogy a smink. A forróságra készülve most egy hőbiztos make up elkészítésére tanítunk!

A legjobb, ha ilyenkor kihagyod az alapozást és egy kis színezett hidratálókrémen túl maximum korrektorral egyenlíted ki a bőrhibákat. Célszerű olyan krémet választani, ami fényvédőt is tartalmaz. Egy kis porpúderrel mattíthatod a hatást, de ügyelj arra, hogy csak lágyan futtasd át a bőrödön a púdert, ilyenkor nem szerencsés eltömíteni a pórusaidat és elnehezíteni a sminkedet a vastag rétegben felvitt púderrel.

Nyáron ne a kontúros sminkre törekedj! Az arcvonásaidat úgy is kiemelheted, ha puha pasztell tónusokkal dolgozol. A pasik egyébként is jobban kedvelik a természetességet.
Vigyél fel a szemhéjadra egy kevés szemhéjkrémet és dolgozd el az ujjbegyeiddel. Felejtsd el a sötét árnyalatokat! Ezek sokkal látványosabban maszatolódnak a melegben. Válassz inkább a karamell, a sárgás és telt bronz, az őszibarackban játszó rózsaszín, az aranyló olívzöld és türkizkék tónusok közül. A fekete szempillaspirálod most lecserélheted barnára, kékre vagy zöldre. Ezzel még könnyedebb lesz a sminked.

Vigyél fel az orcádra egy leheletnyi málna árnyalatú pirosítót, ez lágy és üde ragyogást ad az arcodnak. De használhatsz folyékony vagy krémes pirosítót is, ami határozottabban kiemeli majd az arcodat. Ezzel azonban bánj óvatosan, mert könnyen foltokat alkothat a bőrödön.

Végül emeld ki az ajkaidat, de a szájkontúrceruzát nyugodtan tedd félre. A nagy melegben ugyanis könnyen elfolyik a megrajzolt vonal. Ajkaidat védd a káros napsugarak ellen, és vigyél fel színezett hidratáló ajakbalzsamot, vagy kollagénben gazdag, hidratáló rúzst.

Szöveg: Szökrönyös Éva
Fotó: Profimédia

Még több

fashion_beauty