2008.05.29.@ 16.05

Legyél a divat istennője!

Bizonyára az ókori görög istennők ihlették a legnagyobb divatgurukat, amikor drapériaszerű ruhákat szabtak modelljeikre. Ha szeretnél te is istennőként tündökölni, bújj bele egy szupernőies, gyűrt modellbe. Most megtudhatod, miben rejlett Aphrodité vagy Héra szépsége.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az idei szezon egyik trendújdonsága a drapériázott ruha. Az ókori görög nők öltözete által inspirált extravagáns részletek nemcsak az időszámítás előtt tették végtelenül nőiessé a megjelenést, hanem ma is sikkes nimfákká varázsolnak bennünket.

A nők egykor még két hosszúkás téglalap alakú szövetdarabot tekertek magukra, amely a legkülönbözőbb módon csavarodott és redőződött a testük körül. Ezt persze a tervezők továbbfejlesztették, és pontosan a test vonalára szabták a tekeredő és ráncolódó kelméket. A szövetet finom, csillogó selymek váltották fel és így születtek meg a szezon legnőiesebb öltözetei. A geometrikus formák és aszimmetrikus szabások nemcsak szupernőies megjelenést biztosítanak, hanem akár még optikailag is formálhatják a testedet. A jól elhelyezett ráncok ott erősítenek, és ott slankítanak, ahol csak szükség van rá. Csupán arra ügyelj, hogy mindig arra a testtájra kerüljenek a ráncok, amelyeket erősíteni szeretnél (például a melledre)!

Cosmó-tipp: A divat istennője lehetsz, ha a frizurádat lazán begöndöríted, vagy feltűzöd, de akár egy szalaggal is összefoghatod. Még izgalmasabbá teheted a megjelenésedet, ha a drapériázott ruhádhoz sarut, vagy kecses szandált viselsz. Az ékszerekkel azonban legyél óvatos, ne túlozd el a mennyiséget, mert könnyen elterelheted a figyelmet erről az extravagáns formáról.

Szöveg: Szökrönyös Éva
Fotó: Lanvin, Bottega Veneta, J. Mendel

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty