Legyél a divat istennője!

Bizonyára az ókori görög istennők ihlették a legnagyobb divatgurukat, amikor drapériaszerű ruhákat szabtak modelljeikre. Ha szeretnél te is istennőként tündökölni, bújj bele egy szupernőies, gyűrt modellbe. Most megtudhatod, miben rejlett Aphrodité vagy Héra szépsége.

Az idei szezon egyik trendújdonsága a drapériázott ruha. Az ókori görög nők öltözete által inspirált extravagáns részletek nemcsak az időszámítás előtt tették végtelenül nőiessé a megjelenést, hanem ma is sikkes nimfákká varázsolnak bennünket.

A nők egykor még két hosszúkás téglalap alakú szövetdarabot tekertek magukra, amely a legkülönbözőbb módon csavarodott és redőződött a testük körül. Ezt persze a tervezők továbbfejlesztették, és pontosan a test vonalára szabták a tekeredő és ráncolódó kelméket. A szövetet finom, csillogó selymek váltották fel és így születtek meg a szezon legnőiesebb öltözetei. A geometrikus formák és aszimmetrikus szabások nemcsak szupernőies megjelenést biztosítanak, hanem akár még optikailag is formálhatják a testedet. A jól elhelyezett ráncok ott erősítenek, és ott slankítanak, ahol csak szükség van rá. Csupán arra ügyelj, hogy mindig arra a testtájra kerüljenek a ráncok, amelyeket erősíteni szeretnél (például a melledre)!

Cosmó-tipp: A divat istennője lehetsz, ha a frizurádat lazán begöndöríted, vagy feltűzöd, de akár egy szalaggal is összefoghatod. Még izgalmasabbá teheted a megjelenésedet, ha a drapériázott ruhádhoz sarut, vagy kecses szandált viselsz. Az ékszerekkel azonban legyél óvatos, ne túlozd el a mennyiséget, mert könnyen elterelheted a figyelmet erről az extravagáns formáról.

Szöveg: Szökrönyös Éva
Fotó: Lanvin, Bottega Veneta, J. Mendel

Még több

fashion_beauty