A merész kreátor nem tervez többé

Gyászol a divat világa: Yves Saint Laurent vasárnap hagyott itt minket, halálának okát még nem hozták nyilvánosságra. A divatlegenda 71 évet élt és tekintélyes stílusgyűteményt hagyott hárta.

2008.06.04. 07:06
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A híres divattervező hosszan tartó betegeskedés után, párizsi otthonában hunyt el. Saint-Laurent annak idején mindössze 21 évesen lett a Dior főtervezője, és 1962-ben alapította meg saját cégét, az YSL-t. Önálló kollekciói gyakran megbotránkoztatták a közönséget, ő volt az első ugyanis, aki áttetsző anyagokból tervezett ruhákat, és már a hatvanas években is előszeretettel használta a farmert ruhái alapanyagaként. Tweedkabátaival, szűk szárú nadrágaival, combközépig érő csizmáival, vagy a ballonkabát női ruhatárba való becsempészésével nagyban hozzájárult a klasszikus divatelemek megteremtéséhez. A divattervező 2002-ben vonult vissza a divatszakmából.
“Yves Saint Laurent kreatív zsenijével, elegáns és kifinomult személyiségével adott egy plusztöltetet a márkájának, mivel meg volt győződve arról, hogy a szépség minden nő és minden férfi számára szükséges luxus. Ő megértette, mit akartak a nők igazából” – mondta a francia elnök, Nicolas Sarkozy. 

Saint-Laurent karrierje során olyan sztárokat öltöztetett, mint Nicole Kidman, Jennifer Lopez, Katie Holmes és Victoria Beckham. 

Szöveg: Balogh Mária
Fotó: Profimédia

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty