2008.06.09.@ 22.06

A legdivatosabb menyasszonyi csokrok

Amikor az esküvődről álmodozol, és már évekkel a nagy esemény előtt pontosan tudod, hogy milyen ruhában szeretnél az oltár elé állni, valószínűleg elfeledkezel a menyasszonyi csokrodról. Pedig a gyönyörű virágok is fontos szerepet kapnak a nagy napon!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Amikor átgondolod, hogy milyen esküvőt képzelsz el magadnak, biztosan az első gondolataid között szerepelnek a színbeli kérdések. A legfontosabb természetesen a harmónia, így ha már megvan a ruhád színe vagy bármely más meghatározó szín, ezekhez passzoló árnyalatokban kell gondolkoznod a csokrod és a többi virágdekoráció színeit illetően

Hagyományos vagy trendi? 

Ha elhatároztad, hogy elegáns esküvőt szeretnél, és a pénztárcád is ennek megfelelően dagad, a klasszikus megoldások mellett érdemes voksolnod. A hagyományos, időtálló fehér virágokkal tűzdelt csokorral és dekorációval évek múlva is csodaszépnek tűnhet az esküvőd a fotóalbumot nézegetve.
Amennyiben fiatalos és egy kissé bohókás verziót képzeltél el magadnak – amely manapság nagyon trendi -, sokkal lazábban kezelheted a dekorációban illetve a csokorban szereplő virágok színeit és típusát. Ilyenkor válaszd a kedvenc színedet, vagy a legújabb trendnek megfelelő feltűnő árnyalatok egyikét!

A divat megszállottjainak 

2008 elsöprően népszerű színe a sárga, amelynek használatával a te esküvőd lehet ebben az évben a legmenőbb. A sárga a napsugár színe, ezért szinte minden színt nagyon jól kiegészít. Árnyalatait tekintve érdemes évszaknak megfelelően választanod. Ha nyáron tartjátok az esküvőt, akkor a sárga erős változatai működnek a legjobban, de ha ősszel vagy télen állsz oltár elé, akkor inkább a melegebb, mustárosabb színekkel számolj! Amennyiben az esküvőd átcsúszik tavaszra, akkor a halványabb sárga a legjobb választás.

A másik vidám színújdonság, amely egyedivé teheti a nagy napot, a zöld. Miután a természetközeliség hangsúlyos szerepet kap napjainkban, a zöld is teret nyert az esküvők világában. Így, ha a menyasszonyi ruhád és/vagy a koszorúslányok ruhája tartalmaz moha-, fű-, alma-, olíva-, vagy türkizzöld színt, bátran engedélyezd a virágkötőnek, hogy a csokrod és a többi díszítő elem is ebben a hangulatos árnyalatban pompázzon!
Szintén nagy áttörést jelent, hogy a legfrissebb divatirányzat szerint az esküvődön nyugodtan használhatsz akár három árnyalatot is (a megszokott egy vagy kettő helyett), de fontos, hogy ezek ugyanannak a színnek a különböző árnyalatai legyenek.

A csokrod tükrözzön téged! 

Az esküvői csokor tölti be a legfontosabb szerepet a menyegzőn szereplő virágok között. Ez a virágösszeállítás végigkíséri a szertartásokat, helyet kap a vacsoraasztalnál, tükrözi az egyéniségedet, a stílusodat, így érdemes komolyabb hangsúlyt fektetned a kiválasztására. A menyasszonyi csokornak szintén egyeznie kell az esküvő kiegészítői, a többi virág- illetve egyéb dekoráció színeivel is. Azonban egyáltalán nem kell, hogy ugyanolyan legyen a csokorban illetve a dekorációban szereplő virágok fajtája, elég, ha a színek harmonizálnak.
Sok menyasszony csak úgy tudja elképzelni álmai csokrát, ha kedvenc virága szerepel benne. Nincs is ezzel semmi baj, hiszen manapság mindent szabad, amit nem szégyellsz bevállalni és minden megoldható, amit a képzeleted (és a pénztárcád) megenged. Ne félj tehát azt a virágot kérni, amelyik a legjobban tetszik és a virágkötő szakemberek bizonyára kihívásként tekintenek a legabszurdabb ötledre is!

Azoknak pedig, akik a jól bevált virágfajtákat kedvelik, íme néhány javaslat: 

1. Kála – Az elegancia jelképe. Létezik sárga, narancssárga, lila, pink, mályva és krémszínben is.
2. Rózsa – Örök divat. Számtalan alfaja létezik, valamint a szivárvány szinte összes színét felsorakoztatja.
3. Hortenzia – A trendi, merész esküvők kiegészítője. Zöld, fehér, pink, lila és kék színben is kapható.
4. Gyöngyvirág – Az apró harangvirágokból álló, mennyei illatú növény igazán különleges díszítőeleme egy modern esküvőnek.
5. Tulipán – A tavasszal nyíló virág nyáron is meglehetősen népszerű – hófehér változata nagyszerűen mutat a menyasszony csokrában.
6. Orchidea – Különleges formája és szépsége miatt manapság nagyon népszerű választás az esküvői csokrok és dekorációk összeállításánál.
7. Koszorúfutóka – Egy igazán hagyományos, apró fehér virágokkal ellátott, strapabíró növényke, amely a boldog házasságot jelképezi. Kell ennél több?

A többi virágdísz 

A legújabb irányvonal szerint egy esküvőnek dinamikusnak kell lennie. Semmi sem lehet ebben nagyobb szolgálatodra (a színválasztás mellett), mint a virágdekorációk elrendezése. A legtöbb időt a vacsora alatt töltöd a virágok között, így az asztal kreatív díszítése elengedhetetlen. Az idei divat alapján már nem szükséges minden asztalra ugyanolyan installációt kérned, a lényeg, hogy színben és stílusban harmonizáljanak egymással. A vadabb összeállítások mindig emlékezetessé teszik az eseményt a vendégek számára is, így ne fukarkodj te sem az extrém ötleteiddel!

Vedd sorra, hogy milyen virágdíszítésekre lesz szükséged az alább felsoroltak közül!
1. A menyasszonyi csokor elengedhetetlen darab.
2. Ha szeretnéd megtartani a menyasszonyi csokrodat, szükséged lesz egy dobócsokorra.
3. A vőlegénynek és tanújának, valamint az örömapáknak egymással harmonizáló kitűző dukál a zakójukra. (A vőlegény esetében általában eltérő virágból készült változatról van szó.)
4. Amennyiben templomi esküvőd is lesz, a padsorok végét egyenként kell díszíteni, valamint sok helyen az oltárra is tesznek virágot.
5. Ha csak polgári esküvőd lesz, a házasságkötő termet (adott kereteken belül) szintén be kell rendezni.
6. A polgári szertartás során illendő az anyukákat virágcsokorral köszönteni.
7. A különböző helyszínek között közlekedési eszközül választott járművet (vagy járműveket) is virágdíszítéssel szokták ellátni.
8. Az esküvői vacsora vagy lagzi helyszínén (általában éttermekben) a teremdíszítés szinte kötelező.
9. Az étteremben az asztali díszek elrendezése egy külön művészet, fordítsatok erre külön figyelmet!

Cosmo-tipp: Ha kinézel egy virágüzletet, ahonnan szívesen rendelnél csokrot és dekorációt, kérdezd meg, hogy rendelkeznek-e fotóalbummal, amelyben a referenciamunkáik szerepelnek. Amennyiben nemleges a válasz, keress egy komolyabb helyet!

Szöveg: Boros Kinga
Fotó: Esteé Lauder

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty