2008.06.09.@ 14.06

Barnulást segítő ételek

Tekintsünk most el egy kicsit az önbarnítóktól. Aranybarna színt és bőröd védelmét úgy is biztosíthatod, ha barnulást elősegítő vitaminokat, tápanyagokat juttatsz szervezetedbe!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Béta-karotin 

Ez a mikrotápanyag az A-vitamin elővitaminja, és nemcsak akkor segíti elő a barnulást, miközben napozol, hanem már önmagában is barnít egy kicsit. Ez azért van, mert a benne lévő sárgás-barnás festékanyag lerakódik a bőrben, így a sütőtök és a sárgarépa színét is ez az anyag adja.
A legismertebb béta-karotinforrás a sárgarépa, de a legtöbb sárga és piros, és általában színes zöldségben és gyümölcsben megtalálod, így például a sárgadinnyében, a spenótban, a mangóban és az őszibarackban is.

Likopin 

Ez a tápanyag elsősorban az UV-sugárzás ellen véd hatékonyan, emellett rendkívül erős antioxidáns hatású. Ezáltal óv a napégéstől, és a bőrrák kockázatát is csökkenti. Az ózonréteg elvékonyodásával egyre kevesebb a bőr likpointartalma, így érdemes folyamatosan pótolni, hogy biztonságban napozhass. A likopintól lesz piros színű a paradicsom, a grapefruit, a vérnarancs és a pirospaprika, így fogyassz ezekből minél többet, hogy megfelelő védelem alatt barnulhass!

Bőrvédő vitaminok

Létezik néhány vitamin, amely nagymértékben felel a bőr szépségéért. Ilyen például az A-vitamin, ami óvja a szövetek épségét, vagy az E-vitamin, ami az egyik legjobb antioxidáns, így véd a napsugárzás okozta bőröregedéstől.
A-vitamint bőségesen találsz a tejtermékekben és a tengeri halakban, E-vitamint pedig a növényi olajokban, a különböző csírákban és a zöld színű növényekben.

Étrendkiegészítők 

Ha egyenletes dózisban szeretnéd magadhoz venni a barnuláshoz szükséges tápanyagokat és vitaminokat, akkor – bár mindig a természetes forrás a leghasznosabb és legegészségesebb –, szedhetsz kifejezetten erre a célra szánt étrendkiegészítő kapszulákat is. Ezáltal biztosíthatod bőröd védelmét, és a fokozatos, mégis gyors barnulást. 

Cosmo tipp: Sunsublim Bronzvarázs kapszulák nappalra és éjszakára (4870 Ft)
Walmark Betabronz kapszula (1871 Ft) 
Sensomato természetes likopin kapszula (1900 Ft)

Szöveg: Berende Alexa

Fotó: Profimedia

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty