2008.06.30.@ 11.06

Így tüntesd el a szeplőket, pigmentfoltokat!

A napozás igazán időszerű téma a napokban, hiszen már árnyékban is 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála, és még a napimádók is igyekeznek minél hűvösebb helyet keresni, vagy éppen a vízparton hűsölni. Sajnos azonban ez sem biztosíték arra, hogy ne égjünk le, sőt, mindennek még egy káros hatása lehet: szeplők és pigmentfoltok jelenhetnek meg azokon, akik túl gyorsan akarják habtestüket négercsókká változtatni.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha szeplős vagy…
Ennek a bőrproblémának oka a fokozott pigmentképződés. Ezek tulajdonképpen pici pigmentfoltok, amelyek főleg a világos hajúakra és bőrűekre jellemzőek. Gyakran már kisgyerekkorban kialakulnak. Jellemző rájuk, hogy télen kevésbé feltűnőek, halványak, míg nyáron a nap hatására felerősödnek.
Cosmo-tipp: Már tavasszal el kell kezdeni kenegetni magunkat fényvédőkrémekkel, sőt ezeknek nem árt az alapozó sem. Nem csak bőrgyógyászod, hanem kozmetikusod is tud segíteni ezek kezelésében, amivel megelőzhető, hogy teljesen bebarnuljanak már a nyár elejére.
Előbújó kicsi szeplőidet kenegesd a Natura Vita Szeplőkrémmel (645 Ft)!

Ha pigmentfoltjaid vannak…
Ugyanilyen kellemetlenek lehetnek a májfolt. Ezek már nagyobbak, mint az előbb említett szeplők, sötétebb barna színűek, és teljesen elhatárolódnak a bőr természetes színétől. Ezeket általában valamilyen hormonális változás is kiválthatja. Utána azonban a fény, a nap még inkább megerősítheti.
Cosmo-tipp: A pigmentfoltok halványítására is van számtalan hámlasztó, fehérítő eljárás, melyet mind a kozmetikusok, mind a bőrgyógyászok alkalmaznak. Ezenkívül ma már speciális lézeres kezeléssel is lehet halványítani. Persze itt is nagyon fontos, hogy olyan fényvédő krémet használjunk folyamatosan, ami az UVA- és UVB-sugarakat is kiszűri.
Ha már viszont kijöttek azok a fránya foltok, akkor mi a Helan Elisir Alba pigmentfolt világosító krémet (6810 Ft) ajánljuk.

Azt se felejtsétek el, hogy bizonyos dezodorok, parfümök, és egyéb dekorkozmetikumok is fényérzékennyé tehetik a bőrt, tehát mielőtt napra mentek, alaposan távolítsatok el minden ilyesmit, és csak a naptejet kenjétek magatokra annak érdekében, hogy ne foltosan térjetek haza álmaitok nyaralásából!

Szöveg: Kis Adrienn
Fotó: Profimédia

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty