2008.07.11.@ 00.07

Pénztárcakímélő frizuratippek

Kevés olyan szuper jó érzés van, mint amikor az ember lánya betér egy fodrászszalonba. A legrosszabb viszont az, hogy otthon kizárt ugyanazt az eredményt produkálni, és akkor még az anyagiakról nem is beszéltünk… Íme, néhány tipp, amivel mindig ragyogó lehet a hajad, és a pénztárcád sem lesz soványabb.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Termék megszorítások

A profik mind az javasolják, hogy csak kis mennyiségű ápolót vagy formázót tegyél a hajadra. Ne vidd túlzásba a termékek használatát, főleg az olyan cuccokkal legyél takarékos, amelyeket fodrászkellékesnél szerzel be. Ezek a professzionális készítmények annyira koncentráltak, hogy csak kevés kell belőlük.

Azért nem mindent lehet otthon

A szakértők szerint fontos, hogy ismerd a határaidat. Vagyis professzionális termékek használatával és egy rendes vágással nagyszerű lesz a hajad, időt és pénzt spórolsz, mert nem kell megoldanod azokat az elkerülhetetlen hibákat, amelyek akkor állnak fenn, ha ebben is a „csináld magad” híve vagy. A hajszobrászok úgy gondolják, hogy saját magadnak festeni a hajad nem feltétlenül jelenti a legolcsóbb lehetőséget. A fodrászok évekig tanulják a hajfestés csínját-bínját. Lehet, hogy könnyűnek tűnik követni a dobozon lévő utasításokat, de az emberek mégis elszúrhatják az egészet azzal, ha rossz árnyalatot választanak, amely nem illik a bőrtónusukhoz vagy túl sokáig hagyják fent a festéket. Ne dobj ki pénzt az ablakon, ilyen esetekben inkább menj el a fodrászodhoz, aki helyesen meg tudja csinálni a festést!

Vásárolj nagyobb mennyiségben! 

Lehet, hogy butaság, de néha könnyen csalogató lehet egy kisebb méretű termék megvétele csak azért, mert olcsóbb, mint a nagyobb kiszerelés. A hozzáértők viszont tudják, hogy hosszabb távon kevésbé drága, ha nagyobb mennyiségben, nagyobb méretű terméket veszel. Ráadásul a hipermarketekben mindig találsz samponokra és kondicionálókra vonatkozó akciókat, így érdemes ott kezdeni a beszerző körutat. 

Szárít és károsít

Ha törődni szeretnél a hajad állapotával, nem kell súlyos pénzeket áldoznod rá. Csupán két apróságra kell figyelned, ami nagyban károsítja a hajat, ez pedig a hajszárítás és az egyenesítés. A forró levegő és a hajsimítás súlyosan tönkreteheti a hajadat, próbáld ezeket mellőzni! Most amúgy is meleg van, a szabad levegőn hamar megszárad magától a hajad, az egyenességről meg annyit, hogy most a göndör loknik menőbbek, mint a vasalt frizurák.

Szöveg: Kovács Orsi 

Fotó: Profimedia

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty