2008.07.16.@ 11.07

A leggyakoribb szépségcsapdák

Te is néha elköveted a tipikus sminkelési bakikat? Hogy könnyedén elkerüld ezeket, és gyönyörű make-upot varázsolj magadnak, olvasd el ezeket az apró trükköket!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Bizonytalan alapok 

Kiválasztani a megfelelő árnyalatú alapozót meglehetősen bonyolult, különösen azért, mert a bőrünk színe az évszakokkal együtt változik. Mindenkinek kellene egy árnyalat télre és egy másik nyárra. Ezzel az a lehetőség is adott, hogy két szín összekeveréséből köztes színeket teremts. Így te magad kreálhatod meg a számodra legjobb alapozót. Az is jó megoldás, ha elmész egy profi sminkeshez, aki már első ránézésre meg tudja állapítani, hogy mikor milyen árnyalatú alapozóra van szükséged.

Rejtsd el! 

A korrektor segítségével nagyszerűen elfedheted az alsó szemhéjon lévő sötét karikákat, hacsak nem használsz olyan sokat, hogy rájuk irányítsd a figyelmet. Ha kevés sminket viselsz, akkor csak a szemed belső sarkában alkalmazd a korrektort, hogy derűssé tedd a tekintetedet! Ha az egész arcod ki lesz festve, akkor vidd fel a korrektort a belső sarokból kifelé irányuló mozdulatokkal, de csak keveset kenj fel!

Hamis mosoly

Hagyd a szájceruzát! Soha nem fog ettől az eszköztől nagyobbnak látszódni az ajkad. Előbb-utóbb le fog kopni a rúzsod, és a kontúrnak is búcsút inthetsz. Részesítsd előnyben inkább a világos szájfényeket, amelyekkel teltebbnek tűnhet a szád. És ne feledd: a természetes kinézetű, kicsi ajkak sokkal vonzóbbak, mint azok, amelyekről ordít, hogy nem valódiak.

Meglepetés! 

Egy kicsit megszaladt a csipesz szemöldökszedés közben, és most csupasz foltok ékesítik a szemöldöködet? Válassz egy ceruzát vagy egy szemhéjfestéket, amelynek árnyalata világosabb, mint a szemöldököd, ezzel kitöltheted a hiányzó részeket.

Egyszerűen tisztán 

Ha nagyon feszül a bőröd miután megmostad, azonnal hagyd abba annak a terméknek a használatát. Biztos, hogy nem tesz jót a bőrnek, és különben is tisztaságot kellene érezned, nem azt, mintha lesúroltad volna.

Nagyis arc 

A túl sok arcpúder öregebbnek mutat, és ha az egész arcon alkalmazod, akkor túlságosan maszkhatású lesz. Inkább csak ott púderezz, ahol a bőr hajlamos a zsírosodásra, mint a homlok, az orr és az áll. Hacsak nincs valami feltűnő bőrproblémád, akkor nincs szükség arra, hogy púderezd a halántékod, az orcád vagy a szem alatti területet. Egy kis fényesség amúgy is természetessé teszi a megjelenést.

Csomós szempillák 

A szempillaspirálból sosem elég, de felvitele gyakran maszatos problémákat okoz. Hogy elkerüld a csomósságot, így alkalmazd: használd a pálcát úgy, mint amikor körkefével fésülöd a hajad szárításkor, vagyis vond be a pillákat egészen a tövektől a végekig, és emeld meg úgy, mintha göndörítenéd azokat! Az alsó szempillákra használj vízálló spirált, mert ezzel megelőzheted, hogy a nagy bulizás közepette a szemed alatt kössön ki a festék.

Szöveg: Kovács Orsi 

Fotó: Profimedia

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty