Buli után: szépségtippek, hogy másnap is szép legyél

Jól hangzik, hogy átbulizod a hétvégét, de ne feledd, hétfőre remek formába kell hoznod magad, hogy a munkahelyeden már nyoma se legyen az elhajlásnak. Mi segítünk!

Amikor hazaérsz

Egy szétbulizott éjszaka után nehéz rávenned magad arra, hogy alaposan megtisztítsd a bőrödet, mielőtt ágyba bújsz. Ha időt akarsz spórolni, ahelyett, hogy megmosod az arcodat, használj inkább előre nedvesített törlőkendőt, amivel gyorsan megszabadíthatod a bőrödet a póruseltömítő sminktől, piszoktól, és a kizsírosodott részeket is felfrissítheted.
Tégy egy szemfestéklemosóval átitatott vattapárnácskát mindkét szemhéjadra, hagyd rajtuk öt másodpercig, így a sminket dörzsölés nélkül, könnyedén letörölheted.
Rakj fel egy kis vazelint a szádra, ezzel simán eltávolíthatod a maradék rúzst is.
Végül egy kevés hidratálókrémmel simítsd át a bőröd!

Másnap reggel

Amikor egy egész éjszakás partizás után felébredsz, igyál legalább két pohár vizet, hogy pótold a folyadékveszteséget és vegyél be egy multivitamin tablettát is, amivel helyrerázódhatsz. Ha nem éppen a legjobb formád köszön vissza a tükörben, akkor egy kis smink nagy segítséget jelenthet, de csak akkor, ha okosan használod:
Az aranyszabály: a kevesebb több. Ha fáradt bőrre viszel fel festéket, az bele fog süppedni a ráncokba és kihangsúlyozza azokat. Ehelyett alkalmazd az alapozót csak a foltos vagy sötétebb területeken és pettyezz a szemek alá egy krémes, fényvisszaverőt is tartalmazó korrektort, egészen a szempillák vonaláig.
Seperj szét egy kis élénk pink pirosítót az arcod almácskájára, hogy színt vigyél a bőrödre.
A szemöldökcsontodat szemhéjfénnyel hangsúlyozhatod.
Tedd éberebbé a tekintetedet úgy, hogy az alsó szemhéjad belső szegélyét egy fehér szemceruzával kihúzod.
Göndörítsd a szempillákat és alkalmazz két réteg szempillafestéket, hogy felnyisd álmosnak tűnő szemeidet.
Befejezésként pedig egy természetes színű vagy rózsaszín rúzsra, esetleg szájfényre lesz szükséged.

Szöveg: Kovács Orsi

Még több

fashion_beauty