2008.08.21.@ 13.08

Fashion Sunday Nyíregyházán

Nagyszabású divat show-ra került sor augusztus 17-én a Nyíregyházi Nyár éves kulturális rendezvény részeként a szabolcsi megyeszékhelyen. Az Első Magyar Divattervezők Szövetségének tíz alapító tagja közül hét tervező részvételével, nyolcvan ruhakreációt mutattak be a kifutón, közel 1000 ember előtt.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A bemutató tervezői Benes Anita, Halász Éva, Konsánszky Dóra, Léber Barbara, Németh Anikó, S. Hegyi Lucia és Sziráczky Brigitta voltak. Az egyedülálló divatesemény különlegessége, hogy a hazai divatélet nagyjai Budapesten kívül még nem vettek részt bemutatójukkal.

A Fashion Sunday In Nyíregyháza rendezvény sztárvendégeként Zsédenyi Adrienn énekesnő lépett fel, aki műsora alkalmával az egyik top divattervező: Benes Anita ruhakölteményét viselte.

A divateseményen bemutatott kiváló alapanyagú kollekciókban megtalálható volt a kiskosztüm és a nagyestélyi egyaránt. A különleges kézzel festett darabok épp úgy vonzották a tekintetet, mint a Swarowsky kristályokkal „megbolondított” estélyik. A kifutón felvonuló 80 különleges kreáció 24 – 28 millió forint értéket képviselt, s a szakértők szerint a kreációk jelentős többsége a párizsi divathéten is nagy sikert aratna.

A nemzetközi divatéletben is jegyzett tervezők, mint az Első Magyar Divattervezők Szövetségének alapító tagjai céljuknak tekintik, hogy, hogy "Budapest Európa kis Párizsa legyen" ismét úgy, mint az 1900-as évek első felében volt. További kiemelt céljuk, hogy Magyarországon a vidéki nagyvárosokban is népszerűsítsék, ismertebbé tegyék a nagyközönség előtt a divatot, amely a kultúra része. Ennek első, vidéki állomása volt most Nyíregyháza.

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty