2008.08.29.@ 12.08

Fiatal tervezők: Anh Tuan – Luxus és harmónia bőrkötésben

A fiatal vietnámi származású tervező, Luu Anh Tuan már 18 éve él Magyarországon. Jelenleg az Iparművészeti Egyetem utolsó éves hallgatója, idén fog diplomázni. A tehetséges divattervező a világ több tájáról merít ihletet, új kollekciójával lenyűgözte közönségét.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az egyetem mellett Anh Tuan két évet ösztöndíjasként töltött a neves London College of Fashion-ben, ami annyira inspirálóan hatott rá, hogy hazatérve befejezte első önálló nőiruha kollekcióját. A gondos odafigyeléssel és kézzel megmunkált darabok hamar népszerűek lettek a divat iránt fogékony fiatalok és az idősebbek körében is. Tuan híre szájról-szájra kezdett terjedni, és egyre több egyedi megrendelést kapott, eleinte inkább táskákra és kiegészítőkre, de most már kosztümökre és esküvői ruhákra is.

2008-ban először férfiruha kollekcióval, majd egy főként sivatag ihlette teljes női vonallal is jelentkezett. Ezeket februárban egy nagyszabású csoportos divatbemutatón mutatta be a nagyérdeműnek, ahol elsöprő sikert aratott az általa kreált darabokkal. Talán ez is hozzájárult ahhoz, hogy idén tavasszal ő vehette át a hazai Fashion Awards-on a legjobb fiatal tervezőnek járó szobrocskát. A minőségi alapanyagokból, elsősorban bőrből, lenből, rafiából, selyemből és pamutból készült öltözetek és kiegészítők légies harmóniát és könnyed eleganciát sugároztak. Színhasználatban is törekedett az egységes, letisztult hangulatra, a sivatag jellegzetes színei a bézs, a barna illetve a csontszínek egyes árnyalatai hűen tükrözték a jól megtervezett koncepciót. Tuan pedig nem csak a ruhákért és táskákért felelt, hanem a sikkes magas sarkú cipők illetve bőr övek és karkötők is az ő keze munkáját dicsérték.

Tuan számára nagyon fontos a tapasztalatszerzés és olykor a megújulás is, épp ezért, ha teheti, igyekszik minél több inspirációt gyűjteni távoli országok kultúrájából, valamint a gyökerei is igen fontosak számára. Az elmúlt néhány évben bejárta szinte egész Európát, valamint Délkelet- és közép Ázsiát, hogy kollekciójához anyagot gyűjtsön, és egyes kultúrák történelmi hátterének ismeretével és a különböző népek mai modern életformájának felfedezésével olyan kollekciókat hozott létre, melyek formavilága bármely kultúrában értelmet nyerhet. A keleti látásmódját vegyíti a nyugati társadalmak elvárásaival, trendjeivel, és ez által jön létre az a speciálisan egyedi stílus, ami egyből felismerhető, ha meglátunk egy Tuan által tervezett táskát vagy akár egy bőrkabátot, cipőt, sőt ruhát.

A fiatal tervező jelenleg már a következő kollekcióján dolgozik teljes gőzzel, melyet október elején fog bemutatni az Iparművészeti Múzeumban, több fiatal tervezőtársával együtt. Ezúttal a harcművészetek és különféle ősi kultúrák páncélzatai ihletik majd a kollekcióját, melyre a fekete, szürke és arany színek lesznek jellemzőek, valamint a határozott, fémes kiegészítők.

Egységes kollekciói egyébként Budapest után a prágai, valamint a zágrábi Fashion Week-en is sikeresen debütált már, a budapesti Wella Fashion Show-n pedig a 2007-es évben a legtehetségesebb fiatal tervezőnek választották. Munkái számos neves, hazai és külföldi divat-magazinban jelentek és jelennek meg folyamatosan. Egyedi tervezésű táskái, ruhái a saját szalonja mellett Budapesten négy designer üzletben, valamint a szentendrei Erdész Galériában is megvásárolhatóak.

Cosmo tipp: Ha egyelőre még gyűjtened kell egy dögös Tuan táskára vagy kiegészítőre, akkor se csüggedj, katalógusunkban bőven vannak sivatagi színekben pompázó kiegészítők, mint például a Tasenka&Dio fa karkötöje, a Salamander fonott zsebes táskája vagy egy szép, barna, széles deréköv a Promod-tól.

Anh Tuan show-room: 1067-Budapest-Rózsa utca 74.

Szöveg: Kertész Violetta


Fotó: Réthey Prikkel Tamás

Címkék: bőrkötésben fiatal harmónia luxus tervezők tuan

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty