Ősszel is trendin: csábíts füstös szemekkel!

Vagyis próbáld ki a füstös hatású szemfestést. Most könnyedén elérheted a magabiztos és csábító külsőt, csak kövesd lépéről lépésre tippjeinket, és ragyogj úgy, mint Natalie Portman! Amilyen egyszerűen elkészíthető, olyan mély benyomást tehetsz vele a pasikra.

Az egész hadművelet alapja egy világosabb színű szürke vagy ezüst, krém állagú árnyékoló, amit az ujjaiddal vigyél fel a teljes szemhéjadra!
Alkalmazz szürke vagy ezüst szemhéjpúdert a szempilla vonalától egészen a szemredőig!
Használj fekete szemceruzát az alsó és felső szempillatöveken! Helyezd a hangsúlyt a tekintetedre úgy, hogy a felső vonalon rövid, ám lendületes ecsetvonásokkal átmész, majd ha ezzel megvagy, akkor egy ferde szemhéjecsettel egy kicsit elmaszatolod.
Fogj egy tiszta ecsetet, seperj szét a szempillatöveken sötétszürke púder állagú árnyékolót, és tedd ugyanezt az alsó szempillákon is, de ott kisebb mennyiséget vigyél fel!
Befejezésként pedig jöhet a szempillafesték.

Jó tudni

Ha este elmész szórakozni, akkor ne erősíts rá a nappali sminkedre, inkább próbálj ki sötétebb, teltebb árnyalatokat, mint például a szénfeketét vagy a szilva színt!
A változatosság kedvéért kísérletezz csillogó és fémes színekkel is, ezekkel is feldobhatod a nappali sminkedet.
A modern kinézetért csak egy dolgot emelj ki az arcodon: vagy a szemeidet vagy a szádat, de ha feltűnő és drámai szeretnél lenni, akkor mindkettőt állítsd a figyelem középpontjába! A füstös szemek még kihívóbbak lesznek, ha az ajkaid karamella, rubinvörös, esetleg eperszínben pompáznak, az orcákon pedig hints el egy kis világos rózsaszín vagy mályvaszínű pirosítót!
Hogy a szemsminked tovább tartson, a legelső lépés legyen egy semleges színű, matt árnyékoló vagy korrektor felvitele a szemhéjadra! Ha enyhén nedves ecsettel ügyködsz, az is sokat segít, hogy tartós legyen az eredmény.
A profi sminkmesterekhez hasonlóan neked is három kellékre van szükséged ahhoz, hogy tökéletes legyen a make-upod: kell egy erősebb, kerek végű ecset (hogy az árnyékolót fel tudd helyezni), egy puhább, kúp alakú (hogy elsatírozd az átmenetet) és egy lapos ecset (a szem alatti területre).

Szöveg: Kovács Orsi

Még több

fashion_beauty