Göndör a hajad? Így kezeld!

Nem tudsz mit kezdeni göndör hajaddal? Unod, hogy folyton beleakad a fésűbe? Ne aggódj, van megoldás! A segítségünkkel megszelídítheted fürtjeidet!

Az egyenes hajúak sokszor irigylik göndör hajjal megáldott nőtársaikat, pedig az ő életük sem könnyű. Sokszor panaszkodnak, hogy hajmosás után néhány nappal torzonborz oroszlánkirálynőkké változnak. Persze göndör és göndör között is van különbség.

A fésülködésről

Egy igazán dögös frizurának a jó hajvágás az alapja. Ha nem tetszik a hajformád, keress egy jó fodrászt! Ő majd elkészíti az egyéniségedhez illő fazont, amit aztán bárhogy hordasz is, mindig jól áll majd. Az otthoni hajápolásnál a fésűt jobb, ha elfelejted, mert durván szétcincálja a tincseid! Helyette mindig hajkefét használj! Göndörségedtől függően száraz vagy vizes állapotban bogozd ki a hajad! Ha vastag szálú, loknis a hajkoronád, szerencsés vagy, mert bár az első kefehúzások nem éppen kellemesek, az eredmény magért beszél majd. Ha viszont a hajad vékony szálú és apró csigás, a száraz fésülés inkább árt, mint használ: tincseid „vattaszerűvé” válnak. Ezért vizes állapotban fésüld ki a hajad! Ilyenkor még eldöntheted, milyen frizurát akarsz: maradsz a vadóc afrofrizuránál, esetleg hullámossá varázsolod, vagy teljesen kiegyenesíted.

Hogyan formázd?

Ha a göndört szereted, tegyél a tenyeredbe egy kevés göndörítő habot vagy zselét, oszlasd el egyenletesen a törölközőszáraz hajadon, és hagyd megszáradni!

A hullámos hatást kétfajta módszerrel is elérheted: nagy tépőzáros hajcsavarók vagy óriás méretű körkefe segítségével. Az előbbi módszer nagyon időigényes, fodrászbúra nélkül a száradási idő – hajhossztól függően -, akár 3-4 óra is lehet. A körkefés megoldás az előbbinél gyorsabb megoldás, és a kevésbé profik is könnyen megtanulhatják. Oszd négy nagy tincsre a hajad! Minden tincset külön száríts, és a szárítást mindig alulról kezdd! Ha mindenképpen egyenesíteni szeretnéd, a körkefés szárítást követően kerámialapos hajvasalóval teljesen simává varázsolhatod fürtjeidet!

A göndör haj könnyen szárazzá és töredezetté válhat, ezért gondos ápolást igényel, így sokszor nem elegendő a balzsam. Hajvég ápoló pakolást is használj! A hajfixáló spray pedig segít megőrizni a simaságot a következő hajmosásig.

Cosmo-tipp: Sebastian Evokativ Lustfull édes tejszínhabillatú hullámosító hajhab (5100 Ft)
Sebastian Potion 9 hajvég ápoló (50 ml/2500 Ft, 150ml/6400 Ft)
Wella System Professional Hypercurl göndörítő gél (5100 Ft)

Szöveg: Keszthelyi Renáta

Fotó: Profimedia

Még több

fashion_beauty