Lesd el Scarlett Johansson szexi őszi sminkjét!

A szexi Scarlett Johansson kisugárzása mindenkit magával ragad, nem csoda, hogy a filmezés nagy öregje, Woody Allen őt nevezi múzsájának. Sajátítsd el a színésznő csábos make-upját, hogy te is ragyogj az őszesti partikon!

Alapozás

Ha nincsen különösebb bőrhibád, és szép sima az arcod, akkor csak egy leheletnyi alapozót használj, és mattosíts egy csipetnyi púderrel! Ha karikás a szemed, esetleg felütötte a fejét egy-két pattanás, akkor pedig elő a korrektorral! A lényeg azon van, hogy bőröd minél egyenletesebb legyen, így az alapozónál, a korrektornál és a púdernél nagyon fontos a megfelelő, egymáshoz és az arcbőrödhöz illő árnyalatok kiválasztása!
Cosmo-tipp: Clinique Blended arcpúder (6000 Ft)

Őszies árnyalatok a szemhéjon

Ehhez a sminkhez válaszd a narancsos, a rozsdabarna és a zöldes tónusokat, ezekből is a csillámmal dúsított változatokat! Első rétegként kend fel a rozsdabarnát, majd keretezd szemedet zöldben játszó, a többi színnel harmonizáló szemceruzával, amit aztán alaposan satírozz el! Külső szemzugodat és az alsó szempillák tövét a szemceruza vonalától kicsit kijjebb pedig árnyald világos, csillogó narancsszínű szemhéjpúderrel! Ezután spirálozd szempilláidat, de most nem kell, hogy extra hosszúak legyenek, inkább arra törekedj, hogy minél dúsabbra fesd őket!
Cosmo-tipp: MAC hűvösen csillogó rézszínű szemhéjpúder (3800 Ft)

Élénk orcák

Bár minden sminknél fontos, hogy a pirosító színe harmonizáljon a szemsmink árnyalataival, ennél a make-upnál ez különösen lényeges. A narancsos-rozsdás színhez ugyanis nem mutatna túl jól egy élénk rózsaszín pír. Pamacsolj arcodra sötétnarancs, vagy a téglavörösbe hajló színt, és lehetőleg a pirosítód is legyen egy kissé csillámos, hogy még szebb fényt kapjon ez a terület!

Natúr ajkak

Mivel itt a hangsúly a szemeken van, ezért ajkaidat már ne fesd ki erőteljesen! Kenj fel egy cseppnyi bézs vagy halvány narancsszínű szájfényt, de persze itt se feledkezz meg ennek a sminknek az alapjáról, vagyis a csillámos hatásról! Ha ezt a vonalat követed végig a sminkelés alatt, akkor igazi ragyogásba vonod egész arcodat.
Cosmo-tipp: Estée Lauder narancsszínű szájfény (5000 Ft)
MAC bézsszínű szájfény (4000 Ft)

Ezt a sminket arany-, réz- vagy zöldszínű kiegészítőkkel érdemes megspékelni a szemet gyönyörködtető hatás érdekében!

Szöveg: Berende Alexa

Még több

fashion_beauty