Hogyan óvd a bőröd ősszel?

Vigyázni a bőrünkre néha megterhelő, de ez olyan dolog, amit nem érdemes elbliccelni. Aki eleget tesz ennek a „női kötelességnek” az elnyeri méltó jutalmát. Íme, néhány könnyen követhető tanács!

18 és 25 éves kor között
A bőröd jellemzői:
Mivel a testedben lévő zsírmirigyek teljes gőzzel dolgoznak, a bőröd rugalmas és hidratált. A sejtjeid rendesen regenerálódnak és ennek köszönhető, hogy a bőröd egyenletes struktúrájú, és a szép csillogást is az egészséges sejteknek tulajdonítjuk. Viszont a túlzott faggyútermelés miatt pattanások alakulnak ki, és a bőr is túlságosan fénylő lehet.

A legjobb bőróvó stratégia:
Használj lágy arclemosót a smink, és a piszok eltávolítására, de olyat, ami kíméletes a bőrhöz. Ha zsíros a bőröd, akkor alkalmazz külön erre a bőrtípusra kifejlesztett habállagú lemosót.
Kerüld a pórus-eltömítő krémeket. Inkább az olajmentes hidratálókat részesítsd előnyben, ezekből is azokat, amelyek olyan antioxidánsokban gazdagok, mint a C és az E vitamin.
Az elhalt hámsejteket eltüntetheted, ha párszor egy héten finom szemcséket tartalmazó termékkel leradírozod az arcod.

26 és 30 éves kor között
A bőröd jellemzői:
A bőröd faggyútermelése beállt a megfelelő szintre. Leszámítva az alkalmi pattanásokat, mitesszereket tiszta az arcbőröd. A rossz hír az, hogy a szervezet kollagén előállítása és a sejtek megújulási képessége lelassul, ami azt jelenti, hogy a környezeti szennyeződések erősebben károsítják a bőrt.

A legjobb bőróvó stratégia:
Válts olyan arclemosóra, amely szalicilsavat tartalmaz, és olyan bőrradírt vess be hetente egyszer, ami gyengéd a bőrhöz. Ezzel megelőzheted a szórványosan megjelenő pattanásokat és az elhalt hámsejteket is eltávolíthatod.
Néha próbálj ki egy mélyebb hámlasztó kezelést is. Ez javítja a sérült bőrfelszínt, a bőr alatti mélyebb hámréteg is frissebb lesz, és ez ösztönzi a kollagén termelést.
Reggel dolgozz a bőrödbe antioxidánsokkal dúsított, olajmentes hidratálót, ami el van látva fényszűrővel, de éjszaka retinol tartalmú terméket vigyél fel, amely serkenti a sejt megújulást, így a bőr hatékonyabban hámlasztható. Fontos, hogy a retinol csak éjjeli órákban fejti ki optimális hatását.

31 és 35 éves kor között
A bőröd jellemzői:
Már teljesen kiigazodsz a bőrápolás rejtelmeiben és mindig mellőzöd a dohányzást és a napozást (ugye?), valószínűleg a bőröd remek állapotban van. Ennek ellenére már megjelenhetnek az apró ráncok, észrevehetsz bizonyos fokú szárazságot és elszíneződést a bőrön. Ne aggódj, mert termékek százai tudják orvosolni ezeket a problémákat.

A legjobb bőróvó stratégia:
Kétszer egy nap alkalmazz bőrfeszesítő szérumot! A legtöbb márka olyan készítményeket fejlesztett ki, amelyek erősebben tudják felvenni a harcot a kor előrehaladtával megjelenő ráncokkal, mint az „átlagos” társaik.
A reggeli szérum felvitelt kövesse fényszűrőt tartalmazó hidratálótej is, bár ősz van, a nap káros sugarai nem pihennek, ezen kívül a pigmentációs problémákat is könnyedén kezelheted vele.

Szöveg: Kovács Orsi

Fotó: profimedia.hu

Még több

fashion_beauty