Varázslatos alkalmi ruhák őszre

A nagy tervezőházak idén sem hazudtolták meg önmagukat, csodálatos és légies darabokat kreáltak az idei őszi szezonra. Most a legnépszerűbb, vezető divatházak alkalmi ruha kínálatán keresztül vizsgáltuk meg az idei trendeket tüzetesebben.

Valentino

A klasszikus divat nagyágyúja most sem okozott csalódást, légies és sikkes darabokat álmodtak meg némi romantikával fűszerezve. Alessandra Facchinetti dizájner pedig a friss szellemiségre és modern vonalakra is ügyelt tervezéskor, a hagyományos formákat futurisztikus szabásvonallal varázsolta izgalmassá, főként a szürke, fekete, a fehér és a diszkréten csillogó arany egyes árnyalataival.

Givenchy

Az örök elegancia szinte védjegye a Givenchy háznak, Riccardo Tisci tervezőt főként perui utazása inspirálta, a barna különféle árnyalataitól kezdve a szürkén át egészen a feltűnő, selymesen ragyogó lila árnyalatokig. Anyagokban nem csak itt, de általánosságban elmondható, hogy jellemző a fényes szatén, a sifon és a selyem, fazonban pedig az egész hosszú földig érő daraboktól kezdve a rövidebb koktél ruhák is mindenhol jelen vannak.

Balenciaga

Nicolas Ghesquière a ház vezető dizájnerének a mottója az „egyszerűség csipetnyi spanyol hangulattal” volt. Letisztult vonalvezetés, valamint egyszerű, fekete-fehér és burgundi színek jellemezték a kollekciót, kihangsúlyozva a nőies idomokat és formákat. Talán csak a feltűnő lakk anyag gyakori használata törte meg néhol ezt a könnyed harmóniát.

Szöveg: Kertész Violetta

Képek: Balenciaga, Givenchy, Valentino

Még több

fashion_beauty