5 tuti alapdarab a munkahelyedre

Te is álltál már reggelenként a szekrény előtt arra gondolva, hogy „nincs egy rongyom se”?
Munkahelyenként eltérőek az öltözködési szabályok, mégis megpróbáltuk összegyűjteni azt az 5 alapdarabot, amit egy mérsékelten elegáns iroda megkövetel.

Talán ami a legfontosabb alapszabály, hogy úgy öltözködj, ahogy elvárják, mégse add fel a személyiségedet! A legjobb taktika, ha egyszerű ruhákat viselsz, a kiegészítőkkel azonban szabadon variálsz! Ahhoz az álláshoz öltözz, amelyikre vágysz. Ha úgy nézel ki, mint aki éppen leszaladt a piacra, akkor nem is fogod magad jól érezni.

Az alábbi 5 ruhadarabbal soha nem lőhetsz mellé, mivel mindegyik sikkes, örökzöld viselet:

1. Egyenes vonalú fekete nadrág
A szűk fazonú, magas derekú nadrág ideális választás munkába, mert megy az ingekhez, a blézerhez, a garbóhoz és a kardigánokhoz is. Viseld vastag sarkú csizmával, vagy magas sarkú cipővel!

2. Ceruzaszoknya magas sarkúval
A klasszikus szoknyát, ami szűk és a térdig ér, válaszd oldalt, vagy hátul felsliccelt fazonban, ezekben egyszerűbb a járás. Magas sarkút viselj hozzá, mivel a térdszoknyával nem mutat jól a lapos talpú cipő!

3. Ing
Akár egy rövid ujjú inget, akár egy egyszerű fehér hosszú ujjú fazont viselsz, egy ing mindig jó választás az irodába. Ha fel akarod valamivel dobni, hordd egy trendi derékövvel, vagy egy masnira kötött sállal!

4. Garbó
Válassz pamut-lycra keveréket vagy gyapjút, a teljesen testhez simuló, vagy sztreccs anyagú felsőrészek a tested minden porcikáját megmutatják, ami nem túl előnyös. Egy szép garbó szinte mindenhez megy, viselheted nadrághoz és szoknyához egyaránt!

5. Kosztüm
Legyen nadrágkosztüm, vagy szoknyakosztüm, válassz egysoros, derékban szűk blézert, ami éppen a csípőcsontodig ér (ha annál hosszabb, könnyen slampossá teheti a megjelenésed). A kosztüm szoknyája éppen a térdedig érjen, a nadrág legyen vékony, és ne legyen túl bő. A kabát alá vegyél egy vékony selyemblúzt, és szigorúan magas sarkú cipővel viseld mindkettőt!

Szöveg: Gaál Zita

Fotó: profimedia.hu

Még több

fashion_beauty