2008.10.01.@ 13.10

Fiatal tervezők: Szegedi Kata

Szegedi Kata igen fiatal, még csak idén végez a Krea Művészeti Iskola ruhatervező szakán, de már most messze kitűnik kortársai közül, és egyre népszerűbbé kezd válni a hazai divatberkekben.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kata már egészen kis korában elkezdett érdeklődi a divat iránt, mint ahogy jó néhányan, ő is előszeretettel öltöztette babáit és már akkor ruhákat tervezett nekik. Ez a rajongás a tervezés iránt nem múlt el, sőt egyre inkább erősödött benne, így már az általános iskola után céltudatosan jelentkezett a Képzőművészeti Szakközépiskolába, ahol bőr szakon végzett és rengeteg olyan dolgot tanult (szabás, varrás) mely a későbbiekben igen nagy segítséget jelentett neki.

A tervezéshez szorosan kapcsolódó egyéb kreatív dolgokat sem szerette volna elhanyagolni, így hétvégenként egy divatiskolába is járt, ahol többek között már divattörténetet is tanult. Ennek az iskolának az elvégzésekor már egy önálló vizsgakollekciót kellett prezentálnia egy partin, ami annyira jól sikerült, hogy akkor többen is felfigyeltek rá. Jelenleg a négy éves Krea Művészeti Iskola divattervező szakának végzős hallgatója, saját stílusa van, mely könnyen felismerhető, szereti az elasztikus anyagokat, melyek változatos formák kialakítására adnak lehetőséget, illetve sokszor kísérletezik egészen új technikákkal mostanában épp egy speciális csomózásos technika jellemzi az általa kreált darabokat. Színekben főleg a fekete, fehér és szürke árnyalatait használja, de itt sem retten meg egyéb színektől sem legyen az lila vagy éppen kék.

Most legfontosabb számára a sikeres diploma, de emellett szívesen dolgozik megrendelésre, mostanában különféle hajshow-k modellejeinek fellépő ruháit készíti el, de ruháival már több hazai magazin hasábjain találkozhattunk, sőt az olasz Glamour-ban és Vogue-ban is feltűnt már egy-egy Szegedi Kata darab. Diploma után pedig szeretne önálló bemutatótermet nyitni a belvárosban, ami reméljük, mielőbb sikerül is neki!

Szöveg: Kertész Violetta

Fotó: Viszlay Márk

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty