2008.10.03.@ 13.10

Tippek a helyes pirosítóhasználathoz

Kétségkívül a pirosító az egyik leghűségesebb barátunk egy átmulatott, vagy áttanult éjszaka után: csodákat tesz fáradt, sápadt bőrünkkel, és arcunkat egészségesen ragyogóvá teheti. Ellenben könnyen ellenséggé válhat, ha nem megfelelően használjuk; mindenki látott már olyat, amikor viselőjének arcát nevetségessé, vagy kifejezetten csúnyává tette egy erőteljes, természetellenes csík. Azonban ha tartod magad néhány örökérvényű alapszabályhoz, a csodájára fognak járni hamvas pofikádnak!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Alapok

Ma már számtalan állagú, színárnyalatú és összetételű pirosító közül lehet választani, de mégis igen nehéz feladat megtalálni a számunkra legjobbat. Íme, egy kis segítség, hogy könnyebben eligazodj a polcokon sorakozó választékban! Ha krémes alapozót használsz, a pirosító is legyen ugyanilyen, mert a poralapú készítmények összecsomósodhatnak a folyékony alapozón; ha pedig a púderalapú make-upot részesíted előnyben, akkor a pír is legyen inkább por állagú! A folyékony pirosítót ne kend, hanem finoman ütögesd a bőrödbe, és a púder csak ezután következzen, a poralapút viszont már a kész make-up megkoronázásaként, utoljára vidd fel arcodra! Fontos, hogy minél nagyobb, gömbölyített alakú ecsetet használj, így sokkal egyenletesebb réteget tudsz létrehozni. Ha a természetességet részesíted inkább előnyben, akkor a folyékony pirosítókat neked találták ki, hiszen púder illetve alapozó nélkül is csodásan fest majd, a poralapú alá viszont szükség lesz egy alaprétegre.

Felvitel

Az elsőszámú és legfontosabb alapszabály: mindig belülről haladj kifelé! Kezd az orrcimpa tövénél, és satírozd el egészen a szemöldök vonaláig! Ha nem tudod, hogy pontosan hova is kerüljön, akkor íme, két egyszerű fogás: szívd be az arcod, így pontosan látod majd a járomcsontod vonalát; a pirosítót ez alá vidd fel! Vagy mosolyogj egy nagyot, és ahol a legjobban kiemelkedik a bőröd, onnan irányítsd kifelé az ecsetet! A pirosító helyes használatával még arcformádon is korrigálhatsz: ha kerekdedebb, akkor az irány legyen inkább függőleges, ha pedig túl vékony, akkor vízszintes, így tetszés szerint vékonyíthatod vagy szélesítheted optikailag az arcod formáját. Ha azt szeretnéd, hogy a hatás szupertermészetes legyen, akkor ne csak az arcvonalra, hanem nappali smink esetén a hajvonal alá is oszlass el egy kisebb mennyiséget, egy erősebb, esti sminknél pedig a szemöldökcsontra, illetve az állra is kerülhet a piros/rózsaszín/terrakotta csodából! Előfordulhat, hogy a nagy igyekezet ellenére mégis túl „rózsás” lesz az arcod, ebben az esetben egy száraz vattapamaccsal szedd le a felesleget, vagy vigyél fel vékony rétegben púdert!

Szöveg: Gyarmati Juci

Kép forrása: profimedia.hu

Címkék: helyes pirosítóhasználathoz tippek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty