2008.10.06.@ 10.10

Őszi szépségtrend: kozmetikai kezelések, amiket csak most csináltathatsz meg!

Léteznek bizonyos kozmetikai és bőrgyógyászati kezelések, amikkel érdemes megvárni az őszt vagy a telet, hiszen fényérzékennyé tehetik a bőrt. Most itt az idő, hogy belefogj abba, amit az erős nyári napfény miatt halogattál!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Lézeres szőrtelenítés

Ha a végleges szőrtelenítés mellett döntesz, arra már előre készülj fel! Ugyanis nem csak a kezelés után kell kerülni a napot és a szoláriumot, hanem már előtte sem szabad kitenni sugárzásnak a bőrödet. Így teljen el minimum egy hét, de inkább több az utolsó szolizás és a lézeres szőrtelenítés között!

Pigmentfoltok, szeplők halványítása

Nyáron még inkább előjönnek zavaró pigmentfotjaid? Ha elszíneződések vannak a testeden, netán az arcodon, akkor az ősz vagy a tél a legmegfelelőbb időszak arra, hogy eltávolíttasd, halványítsd őket, hiszen a napfény csak ront a helyzeten! Ezután természetesen egy ideig kerülni kell a szoláriumot, de még az önbarnító használatát is a kezelt területen!

Anyajegy és szemölcseltávolítás

Anyajegyeidet legalább évente ellenőriztesd, hiszen a káros UV sugárzás és a szolizás hatására ma mind gyakrabban alakul ki a melanoma, vagyis a bőrrák. Ha gyanúsnak találnak egy foltocskát, azt mindenképpen le kell vetetned, de akkor is eltávolíttathatod, ha pusztán zavar egy anyajegy. A szemölcs pedig vírusos fertőzés eredménye, amit több módszerrel is lehet kezelni. A hűvösebb évszakokban érdemes azonban ezekre vállalkozni, hiszen nyáron a napsütés és a strandolás sem tesz jót neki, nem beszélve arról, hogy a szabadon hagyott testfelület sokkal inkább ki van téve a fertőzéseknek, mint ha egy-két réteg ruha takarná!

Peeling

Évente legalább egyszer minden bőrtípusra ráfér egy alapos hámlasztás, hidratálással egybekötve. Ám mivel egy biológiai vagy kémiai hámlasztással gyakorlatilag lejön a legfelső hámréteg az arcbőrről, ezért nagyon kell vigyázni mindennel, ami csak érheti a bőrt. Ilyenkor nem csak a fertőzéseknek van jobban kitéve, hanem a napon is hamarabb leég a bőr, mivel nincs, ami védje. Így akár otthon vállalkozol egy hámlasztó kezelésre, akár a kozmetikusod végzi, ezt nyár után kell tenni! Azért is hasznos erre az időszakra időzíteni, mert a forró hónapokban kissé megvastagszik a hámréteg, ezért a peeling hatására szó szerint fellélegzik a bőr, így újra puha és bársonyos lesz!

Rosacea kezelése

Amennyiben rosacea, vagyis feltűnő értágulatok jelentkeznek a bőrödön, azt csakis akkor tudod eltávolíttatni, ha előtte és utána nem mész napra, és a szoláriumot se látogatod. Ezért megfelelő alkalom az ősz és a tél ennek a bőrproblémának a gyógyítására, hiszen legalább három „sugárzásmentes” hétnek el kell telnie a kezelést megelőzően és azt követően.

Szöveg: Berende Alexa

Fotó: profimedia.hu 

Kapcsolódó cikkek:

Őszi szépségtrend: top 5 arckrém

Őszi szépségtrend: a legjobb hajápolási trükkök

Őszi szépségtrend: a leghatékonyabb kozmetikai kezelések

Őszi szépségtrend: érzéki sminkirányzat

Őszi szépségtrend: a legjobb hatóanyagok – ezt keresd a krémedben!

Címkék: amiket csak csináltathatsz kezelések kozmetikai meg! most őszi szépségtrend

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty