2008.10.20.@ 12.10

Luxusmárkák utcája: az Andrássy út

Pár éve, ha luxus körülmények közt, és olyan márkák tömkelegét szeretted volna megvásárolni, amiket nem találsz meg itthon akármelyik üzletben, akkor nagy valószínűséggel Budapesten a Váci utcát kerested fel, vagy a vele párhuzamos Petőfi Sándor utcát. Nem véletlen tehát, hogy végül utóbbi a Fashion Street nevet is megkapta. Az egyeduralomnak azonban úgy tűnik vége: az Andrássy út is újra fejlődésnek indult ilyen szempontból, és már most komoly konkurenciát jelent.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mint megtudtuk, a volt Népköztársaság útja mindig is az a hely volt, ahol szerették felvonultatni a luxuscikkeket. Őszintén szólva, nekünk, mai fiataloknak, nem az Andrássy út az, ahova nap mint nap járunk shoppingolni, ezért minket meglepett, amikor arról hallottunk, hogy Gucci beköltözik az Operával szembe, vagy hogy Louis Vuitton táskáit nézegethetjük, jó esetben vásárolhatjuk meg a belvárosban. De aztán fogtuk magunkat, és útra keltünk, hogy igazi cosmo-csajokként feltérképezzük a város új „bevásároló negyedét”. Ezt találtuk:

Hősök tere – Oktogon
Sok változás nincs, továbbra is számtalan villa ad otthont ezen az útszakaszon a különböző nagykövetségeknek. Van pár új luxusétterem, de minket most nem a hasunk vezetett. Természetesen már a látvány is gyönyörű, hiszen Budapest egyik igen patinás részéről van szó, de amiért indultunk, az még itt nem kapott el minket: a vásárlási láz.

Oktogon – Opera
Itt azonban már viszont nem győztük kapkodni a fejünket. Először egy itthon még kevésbé ismert márka ütötte meg a szemünket a Jud Marceau. Rendkívül igényes már a bejárat is, de az igazi meglepetést az okozta, mikor bent megláttuk a világmárka mellett a mi magyar tervezőink darabjait is, a Use-t. Ezek után elhaladtunk a Bulgari és Chopard ékszerüzletek előtt, ahol nem győztük a szemünket legeltetni. Tovább bandukolva elmentünk a nem régiben megnyílt Burberry mellett, valamint az elsők közt hazánkba érkező luxusmárka, a Louis Vuitton kirakatát is megcsodálhattuk. Utunkon még találkoztunk a Levi’s, a GUESS, és a GAS exkluzívboltjaival. Bár a Nike árui, és üzletei országszerte megtalálhatók, pár perc nézelődés után rájöttünk: itt sokkal nagyobb a választék, sőt, vannak olyan cipők, amiket csak itt láttunk eddig. Felújították a régi Divatcsarnokot (ennek nevét csak anyukáink tudták, mi már nem igen ismertük). Azt még pontosan nem tudtuk kideríteni, hogy itt milyen boltok lesznek, de állítólag a párizsi La Fayette áruházhoz fog hasonlítani.

Opera – Deák Ferenc tér
Hát itt volt a várva várt Gucci, az Operával szemben. Gyönyörű, pont olyan, mint a filmekben. És innentől kezdve sorra jöttek egymás után a még átalakításra, vagy éppen megnyitásra váró világmárkák: Roberto Cavalli, az évvégére beígért Armani divatház és kávézó, a Vertu (nagyon drága mobilokat gyárt és forgalmaz), Dolce and Gabbana, Mandarina Duck. És van még pár márka, amit beígértek: Alain Delon, Chanel, Dior, Tag Heuer.

Cosmo-tipp: Igazán jó kis kirándulás volt, de ha tényleg érdekelnek a világmárkák, akkor jövő év tavaszán nem árt egy napot az Andrássy útra szánnod! Ekkor már biztosan luxusmárkák közt flangálhatsz, és ha nem is tudsz minden boltban új tavaszi kollekciót összeállítani magadnak, szemet gyönyörködtető látványban lesz részed.

Szöveg: Kis Adri

Fotó: Gucci

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty