2008.12.16.@ 14.12

Sziráczky Brigitta Haute Couture bemutató

A december 13-i Sziráczky Brigitta divatshow témája a Van Gogh kollekció volt. A tervezőnő mestere a bőr és a szőrme kombinálásának, legújabb bemutatója is ezt támasztotta alá.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Sziráczky Brigitta 1986-ban diplomázott az Iparművészeti Egyetem férfiruha tervezői szakán. A kezdetektől független öltözéktervező iparművészként dolgozik. 1989-ben néhány pályatársával együtt megalapította a Vonal nevű magazint, mely extravagáns stílusával, a saját kreációk, szabásminták és fotók bemutatásával nagyon rövid idő alatt a kor vezető hazai divatlapjává vált. 1992-ben üzlettársával stúdió-showroom-ot nyitott Budapest belvárosában, amely a hazai és külföldi gazdasági és politikai elit által sűrűn látogatott szalonná nőtte ki magát. 2005-től dolgozik rózsadombi szalonjában, ahol már csak egyedi, személyre szóló megrendelésekkel foglalkozik. 2006 novemberében alapító tagja az Első Magyar Divattervezık Szövetségének. Sziráczky Brigitta teljes öltözékeket tervez: a hétköznapi viseletektől az extravagáns darabokon át az estélyi ruhákig, nők és férfiak számára egyaránt. Szinte minden anyagkaraktert kedvel, dolgozik selyemmel, lennel, bőrrel, szőrmével. Különösen kedveli a lágy esésű, puha, áttetszı anyagokat. Sziráczky Brigitta számára a legfontosabb, hogy olyan ruhát tervezzen a megrendelőnek, mely azonosul a személyiségével: stílusa lesz.

Sziráczky Brigitta, december 13-i Haute Couture bemutatójának kiemelt témája a Van Gogh kollekció volt. A fenti kritikák és a további média-visszhang is bizonyítják: a fashion designer valóban egyedi színt és fergeteges lendületet visz egy-egy divatshow-ba. A divattervező őszi és téli kollekciójának összeállításakor továbbfejlesztette az általa létrehozott, és a Van Gogh Divatshow során már alkalmazott módszert: a speciális technikával varrott fonalat ötvözi a nemes bőrrel és a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelő szőrmével. Egyedül ő alkalmazza hazánkban a bőr, a szőrme és a fonal e speciális kombinációját, mellyel valóban egyedit, és újat hoz létre: mintát és divatot teremt. Az új tervek alapján elkészített kollekcióban mind a női, mind a férfi öltözékek megtalálhatóak, a szezonra és a legújabb divatrendekre rímelő színösszeállításokban. Dominánsak a feketék és a fehérek, az ezüstök, a vörösek, a narancsok, a zöldek és a lilák.

További információ: www.sziraczky.hu

Fotó: Szaniszló Róbert

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty