Készíts magadnak álomgardróbot!

Te is irigyelted Carrie Bradshaw-t a Szex és New Yorkban, amikor az ő Mr. Bigje egy hatalmas gardróbot csináltatott neki? Te ne várj a pasidra, állj neki most egy külön ruha-, táska- és cipőbirodalom létrehozásának!

2009.01.14. 11:01
Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Külön szobát a ruháknak!

Ha nagy lakásban laksz, akkor ki lehet építeni a hálószobában vagy annak közelében egy jól szellőztethető helyiséget, ahol nem csak minden ruhaneműnek, cipőnek, sőt ágyneműnek, éppen nem használt táskának és bőröndnek megvan a maga helye, de akár még öltözködhetsz is benne, ha elhelyezel a helyiségben egy jó nagy tükröt! Díszítsd a falat kedved szerint! Tegyél fel mondjuk egy trendi tapétát, válassz egy szuper falfestéket, vagy ha a kreatívabbak csoportjába tartozol, ragaszd tele a falat csupa csajos képpel!

Ha nincs módod arra, hogy külön szobát építs ki a ruháidnak, leválaszthatod akár a szoba egy részét is gardróbnak, vagyis egyfajta járható szekrénynek, amibe be is léphetsz. Ehhez minimum 120 cm mélységre van szükség: 60 cm a ruháknak, 60 cm közlekedésre.

Praktikus ruhatárolók kis lakásban

Kis lakásban falfülkét, sarkokat, beugrót lehet beépíteni, akasztós szekrénynek pedig minimum 60 cm mélység szükséges. De akár a szoba egyik fala mentén is kialakíthatsz egy szuper, saját gardróbszekrényt.

És hogy milyen legyen maga a szekrény? A rendelkezésre álló hely alapján dönthetsz toló-, nyíló vagy harmonikaajtó mellett. A nyíló ajtó több helyet igényel, mint a harmonika- vagy a tolóajtó, az utóbbinál azonban nem tudod az egész szekrényfelületet egyszerre áttekinteni, hiszen legtöbbször az ajtószárnyak egymás mögé tolódnak.

A legfontosabb gardróbtulajdonságok

Fontos, hogy a szekrény akasztós részének mélysége 55-60 cm legyen, ami a vállfák szélességének felel meg. Az optimális polcmélység a pólók, pulóverek és törülközők számára 45 cm, egy pár cipő 16-20 cm-es polcmagasságot igényel, és a cipősszekrény mélysége minimum 30 cm legyen. Ha nagyon mély a szekrény, használj kihúzható polcokat, fiókokat és kosarakat! A szekrény belső oldalfalára pedig szerelhetsz kihúzható nyakkendőtartót, nadrágtartót, övtartót is. Ez alig vesz el néhány centimétert, mégis rengeteg apróság elfér rajta.

Forrás: www.otthon.hu  – További hasznos tanácsokért látogass el az Otthon magazin weboldalára!

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Így tedd otthonossá a hálószobád!

Te is márkafüggő vagy?

Töltsd fel a gardróbodat az év eleji leárazásokon!

Így öltözködj, ha elviselhetetlen a hideg!

Címkék: álomgardróbot! készíts magadnak

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty