2009.01.20.@ 10.01

Sminkiskola: így formázd az arcod sminkkel!

Napjainkban már nincsen általánosan elfogadott szépségideál. Egyszerűen szépnek látjuk azt, ami harmonikus, és ezt a harmóniát az arc arányai adják meg: a homlok, az orr és a száj arányai. A szabály tehát: légy önmagad, és hozd ki a legjobbat az adottságaidból!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Arcformázás: árnyékolás és kiemelés

Az arc formázását sötét és világos tónusok felvitelével érheted el. A sötét, matt színek optikailag kisebbítik, a világos, csillogó színek nagyítják, kiemelik az adott területet. Fontos, hogy mindíg alaposan satírozd el a használt színt, képezz átmenetet, ne legyenek éles határok! Mielőtt felviszed a színtónusokat, alapozd le az arcod, és használj a megfelelő helyre korrektort, a bőrhibákra pedig camouflage-t.

Téglalap alakú arc

Hogyan sminkelj?

Ha széles a homlokod, és az arccsontod egy vonalban van az álladdal, a sminknek lágyítania, tagolnia kell az arcot. Az arccsont alsó részén és az áll mentén árnyékolj! Egy árnyalattal sötétebb színt használj, mégpedig háromszög alakban! Az arc felső részén, a homlok és a szemek kiemelésére világosabb árnyalatok kerüljenek! A pirosítót háromszög formában vidd fel az arccsont fölé, használj belőle világosabb tónusút! A szemöldök legyen lágy ívű, ajkaidat pedig főként középen hangsúlyozd!

Kerek arc

Hogyan sminkelj?

A korrekció hasonló, mint a téglalap alakúnál, csak ebben az esetben nagyobb részt árnyékolni kell. A cél az, hogy ovális formát kapj, ezért az arccsont felső részétől a homlok legmagasabb pontjáig használj világos árnyalatú selyemport, ami fényt ad és kiemel! A pirosítóval optikailag hosszabbíthatod az arcot, de vigyázz, középtájt ne nagyon használd, mert így ellentétes lesz a hatás, szemöldököd pedig ne legyen ívelt!

Fordított háromszög alakú arc

Hogyan sminkelj?

Széles homloknál, erős arccsontnál és vékony állnál az arccsontot és a homlokot optikailag kell keskenyíteni. Az állnál az arccsont alatti területen világos árnyalattal nagyíts, a homloknál két oldalt pedig sötétebb árnyalatot használj! A külső szemzughoz vigyél fel egy kis világos árnyalatú szemhéjpúdert, ezzel kerekítve a szemeket. A mozgatható szemhéjra egy árnyalattal világosabb selyempor kerüljön, az arcpírral pedig az orca alsó részét kissé erősebben pirosítsd!

Cosmo-tipp: árnyékolással és kiemeléssel karcsúsíthatjuk a széles orrot is! Két oldalt, a szemöldök kezdetétől lefelé, egyenes vonalban használj sötétebb, terrakotta színt, a homlok közepét és az orrnyergen az orr elülső részét pedig emeld ki világosabb színnel! Dolgozd össze ecsettel a két színt a természetes hatás kedvéért!

Szöveg: Ocetkiewicz Kinga

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Az arc sminkje – az alapok

Tippek a helyes pirosítóhasználathoz

A legjobb újdonságok a kozmetikai piacon

Címkék: arcod formázd sminkiskola sminkkel!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty