2009.01.21.@ 12.01

Így kávézz otthon!

Merüljünk el az élvezetek világában: presszókávé, hosszúkávé, kapucsínó, mokka, tejeskávé… mind-mind más ízvilág. Különböző stílusú csészékben, bögrékben, poharakban szervírozhatjuk, s ezzel különféle hangulatokat teremthetünk.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A régimódi kávézáshoz szerezzünk be a bolhán egy valódi kézi kávéőrlőt. Ha kell, ne sajnáljuk rá az időt, újíttassuk fel az őrlőszerelvényt. Próbáljuk csak ki, micsoda illatorgia keletkezik, amikor kézzel őröljük meg a pörkölt kávészemeket. Még az íze is más. Aztán főzzünk egy isteni presszókávét, töltsük apró csészébe és egy rövid ideig ne törődjünk semmivel!

Habos tejeskávé vasárnap reggel az ágyban? Ki mondana erre nemet? Készítsük be a kávét a főzőbe már előző este, így csak azt kell megvárni, amíg lefő, és nem kell az előkészítéssel bíbelődni. Vegyük elő a legszebb pöttyös bögrénket, egy méretes tálcát, nyomjunk a kávénkra egy óriási tejszínhab rózsát és telepedjünk az ágyba a kedvenc magazinunkkal! Ja, és a csokis fánk le ne maradjon!

Akik kora reggel rohanva dobnak be egy feketét, legalább a hozzávalókra fordítsanak némi figyelmet. A hosszúkávét szervírozzuk egy csinos üvegpohárban, így hamarabb iható hőmérsékletűre hűl, mint egy kerámia vagy porcelán csészében. És ezeken a rohanós reggeleken milyen vidám látványt nyújt a kacsaformájú kockacukor!

Igazi kávéházi hangulat otthon a barátnőkkel, egy pletykázós délutánon! Persze rózsaszín és babakék csészék nélkül mit sem ér az egész. Nézz körül a nagyi vitrinjében, ilyen készletet biztosan találsz, és naná, hogy kölcsönadja egy pár alkalomra. Szerezz be egy „kávé” feliratos tálcát és alátéteket, aztán irány a cukrászda a minyonokért.

Aki vadul kávézna, és úgy istenigazából halmozná az élvezeteket, szerezzen be állatbőrmintás kávés készletet. Ebben aztán kapucsínót szolgálhat fel az álmélkodó barátoknak és hozzátartozóknak. Akkor lesz csak igazi a meglepetés, ha kiskanalakat egy-egy szelet csokoládé helyettesíti.

Aki a kávét nem akarja keverni semmiféle süteménnyel, sem sóssal, sem pedig édessel, annak ajánljuk az aprósüteményekhez megtévesztésig hasonlatos gyertyákat. A hatás meglesz, a felesleges kalóriák viszont elmaradnak.

Tudtad?

A kávéfogyasztás hagyománya az araboktól származik. Európába az 1600-as években érkeztek meg az első kávészállítmányok. Eleinte csak a férfiak kiváltsága volt kávézóba járni, majd a hölgyek számára is nyíltak elkülönített szalonok erre a célra. Stendhal inkább a szerelemről mondott volna le, mintsem a kávéról, Agatha Christie pedig koriandert és kardamont kevert a feketéjébe.

Szöveg, fotó: www.otthon.hu – További hasznos tanácsokért látogass el az Otthon magazin weboldalára!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty