2009.01.23.@ 12.01

Nagy, elálló fülek? A plasztikai sebész javaslata

Az elálló vagy méretes fül egy férfi esetében még szexepilként is hathat, de nőként sok kellemetlenséget okoz. Sőt, ebben az esetben a frizurák adta lehetőségek is szinte minimálisra csökkennek, mivel számukra a haj egyik fő funkciója a fül elrejtése marad.

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Két egyforma fülű ember nem létezik, ám a nem ideálisan elhelyezkedő, nem tökéletes formájú vagy aszimmetrikus fül akármilyen becses testrészünk is, jelentősen zavarja az arc harmóniáját.

Normál esetben a fül szinte pontosan az orr magasságában helyezkedik el, mégpedig úgy, hogy az orrgyöknél kezdődik, és addig a pontig tart, ahol elkezdődik az átmenet a felsőajakhoz. Létezik ehhez képest magasan elhelyezkedő, mélyen ülő, nagy, kicsi, elálló, szorosan lelapuló fül, és még számtalan már forma, méret és elhelyezkedés. Egy-egy esztétikai eltérés jó esetben szerencsés ismertető jegynek számít, ám sokakat zavar, ha úgy gondolja, füle nem tökéletes. Bár a fül mérete az évek múlásával folyamatosan nő, aki már fiatalon is nagy füllel rendelkezik, állítólag jobb egészégnek örvend, és erős immunrendszerét idősebb korára is megőrzi. A nagy fülcimpa pedig magas szellemi képességekre utaló jel.

Ha problémát jelent számodra füled mérete vagy formája, az egy egészen egyszerű beavatkozással megoldható. A fülplasztika ugyanis helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen végezhető, és a műtét után azonnal haza lehet menni. Ezt követően 8-10 napig szükséges egy hajpánthoz hasonló kötés viselése, majd még 4-5 hétig egy, a sportolók által is használt fejpánt hordása is ajánlott, amit már csak alváshoz kell a fülekre húzni. A varratszedés 10-14 nap között esedékes. A műtét a hallást nem befolyásolja, és észrevétlen vékony varratvonallal gyógyul a fül mögött. A fülkagyló elülső felszínén semmiféle heg nyoma nem marad a fülplasztikának.

Dr. Falus György
Plasztikai sebész
www.drfalus.hu

Plasztikai sebészeti kérdésekben fordulj bizalommal szakértőnkhöz, Dr. Falus Györgyhöz!

Kapcsolódó cikkek:

Alma vagy csepp alakú? Milyen formájú mellet szeretnél?

Sminkiskola: így formázd az arcod sminkkel!

A ragyogó, fehér fogak titka!

Címkék: elálló fülek? javaslata nagy plasztikai sebész

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty