2009.01.26.@ 11.01

Sminkiskola: a varázslatos szempillák titka

Idén is rengeteg újdonság segít titokzatossá tenni tekintetünket! Több módja van annak, hogy a szempillánk még szebb legyen. A hosszabb és dúsabb hatás elérésére ott a szempillaspirál, de előtte göndöríthetjük, sőt dauerolhatjuk is pilláinkat! S akinek még ez sem elég, annak megmutatunk néhány exkluzív újdonságot!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Göndörítés

A túl merev és egyenes pillák ívelésére találták ki. Nagyobbnak mutatja a szemet, valósággal kinyitja a tekintetet. Célszerű szempillafestés előtt göndöríteni, mert utána a pillák letöredezhetnek. A szempillagöndörítő olló formájú, könnyen lehet vele bánni. Első lépésként a kinyitott göndörítőt tedd a lehető legközelebb a pillák tövéhez! Majd nyomd össze, tartsd így néhány másodpercig, és lassanként kifelé haladva ismételd ezt a mozdulatsort! Egy helyen sose tartsd sokáig, és ne nyomd nagyon össze az ollót, mert megtörheti a szálakat!
Létezik már szempillasütő is, amelyik úgy működik, mint a hajsütővas. A csúcsminőségű készülékek elemmel kaphatók, és automatikusan felmelegszenek.
Nézz körül itt: www.panasonic.hu

Dauerolás

A szempilla dauerolását legegyszerűbben úgy képzelhetjük el, mint a haj göndörítését; ezt azonban magunknak nem tudjuk elkészíteni, bízd te is szakemberre! A formázás úgy készül, hogy egy henger alakú, ragasztós szivacsrudacskát helyeznek a szempilla tövébe, erre ráhajtják a szálakat, és felkenik az oldatot. Ezt követi a fixálás, majd a lemosás és törlés. Az egész művelet körülbelül 45 perc alatt készül el, hatása pedig 4-6 hétig látható.

Varázslatos szempillaspirálok

Vízálló vagy sima?

Vízálló szemspirált akkor használj, ha sokat vagy kint nedves időben, kirándulsz vagy sportolsz. Ne használd azonban minden nap, ha nincs szükség extra tartósságra! A vízálló spirálok hatóanyagai mindennapos használat során ugyanis irritációt okozhatnak, és mivel nehezebb is őket eltávolítani, a dörzsölés során festék juthat a szembe. Az erőteljes lemosások miatt pedig töredezhetnek, és akár meg is ritkulhatnak a pillák.

A gyártók sokféle ígérettel kecsegtető termékeket kínálnak. Van olyan, ami dússá teszi és megemeli a pillákat, és még csak nem is csomósodik.

Összetételük pigmenteket, viaszokat, könnyű zseléket tartalmaznak, ezért többszöri átfestés után sem nehezedik el a szempilla. Kaphatók hosszabb és dúsabb pillát eredményező termékek, melyek rugalmas spirálkeféjüknek köszönhetően egyenként vonják be a szálakat a festékkel.

A göndörebb, íveltebb, dúsabb és hosszabb szempillák érdekében azonban mi magunk is sokat tehetünk azzal, hogy megfelelő módon festjük azt. Íme néhány tipp, ami segíthet:

– A festés előkészítéséhez puhíthatod, dúsíthatod a szempillát tápláló „vitaminkoktél” és ápoló panthenol tartalmú primer vagy mascara base elnevezésű termékekkel.

– Egy papírzsebkendőn görgesd át a kefét, ha túl sok rajta a festék!

– A szempillaspirállal először a szempillák tövére vidd fel a festéket!

– Néhány apró mozdulattal oldalra mozgasd a kefét, azután húzd csak végig a pillákon!

– Másodszorra már inkább a pilla végeire vidd fel a festéket, ha intenzívebb hatást szeretnél!

– Végül, ha láthatóan összeragadtak a szálak, szempillafésűvel válaszd szét őket!

– Ha nem szeretnéd dúsítani az alsó pillákat, fesd függőlegesen tartott spirállal!

– Kísérletezz nyugodtan színes szempillaspirálokkal, ne csak a szokásos barnát és feketét használd! Választhatsz kéket, zöldet, lilát vagy metálfényűt, de akár glittereset is!

– Figyelj oda a lejárat idejére! A spirálok felbontás után maximum 6 hónapig őrzik meg minőségüket.

– Lefekvés előtt mindig mosd le a szempillafestéket, hogy ne károsodjanak a szálak!

Exkluzív újdonságok

Guerlain – Le 2 de Guerlain

A Guerlain új szempillaspirálja két teljesen más kefét tartalmaz. A rövid, sörtés, flexibilis nagyobb kefével a felső pillákat tudjuk kifesteni. A másik kefe kicsi, azért, hogy az alsó pillákon is könnyen végezhessünk apró mozdulatokat vele. Hajlított, 7 fokos a dőlésszöge, hogy a szemzugokban is elérjük vele a legapróbb pillákat.

Chanel – Exceptionnel de Chanel

A Chanel kifejlesztett egy új kefét, amelyet szabadalom véd. A lényege, hogy kombinálja a fésűt és a kefét. A változó hosszúságú sörték a pillák minden részére eljuttatják a festéket, a fejrész fésűs gerince pedig azt biztosítja, hogy egyenletesen terüljön el a festék, és ívet ad a pilláknak. A festék textúrája is egyedülálló, egy Volumplast komplexnek nevezett formulát tartalmaz.

Elektromos pulzálás

A sminkmesterek szerint a tökéletes szempillákhoz nem csak a szempillaspirál hosszanti (szempillaívet követő) mozgatása szükséges, hanem a merőleges is. Ezt a „cikkcakk” mozgást segíti elő a vibrálás, amely optimalizálja a festék eloszlatását, és amellyel a legkisebb szempilla is könnyedén elérhető.

Estée Lauder TurboLash

Világelsőként az Estée Lauder dobta piacra mindentudó, elektromos szempillaspirálját. A TurboLash a kupak lecsavarása után rögtön pulzálni kezd, másodpercenként 125-ös rezgésszámmal. Ez ez első Igazi „hightech” termék a spirálok között!

Lancôme Oscillation

A Lancôme Oscillation percenként 7000-es rezgésszámmal dolgozik, azonban a spirál csak akkor kezd vibrálni, amikor a gomb segítségével bekapcsolják. Energiatakarékos és környezetbarát, újratölthető elemmel van ellátva.

Szöveg: Ocetkiewicz Kinga

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Sminkiskola: tökéletes szemsmink egyénre szabva

Téli trend: csábíts műszempillával!

Készítsd el Christina Aguilera káprázatos sminkjét!

Címkék: sminkiskola szempillák titka varázslatos

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty