2009.01.28.@ 10.01

Sminkiskola: korrigáld az ajkaidat!

A szép száj nemcsak vonzó, de a nő egyik szexepilje. Főként akkor, ha ügyesen sminkeli, kiemeli megfelelő színekkel és lágy csillogással. Akár keskeny, akár szabálytalan ajkaid vannak, apró trükkökkel érzékivé és vonzóvá varázsolhatod őket!

Central Médiacsoport Zrt.
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Első lépésként alapozd le ajkaidat, így a festés tartósabb lesz! A trendnek megfelelően válassz olyan árnyalatot, hogy az ajakkontúr és a rúzs színe megegyezzen! Figyelj oda arra, hogy a kontúrozás mindig pontos legyen: hegyes ceruzával húzd meg az ajkak körvonalát úgy, hogy a felső ajkak közepétől indulj, majd az alsó ajak közepénél húzz egyenes vonalat! A középső vonaltól pedig haladj szimmetrikusan az ajkak kontúrján a száj sarkáig!

1. Keskeny ajkak

Válaszd a legvilágosabb színt, mert ez optikailag nagyobbnak mutatja az ajkakat! Az ajakvonalon kissé túl rajzold meg a kontúrt, majd ajakecsettel vigyél fel egy kis fénylő, minél tartósabb, csillámos szájfényt! A szájfényt kend a kontúrra is, hogy természetes legyen a hatás, mert nem egyáltalán nem trendi, ha kilátszik a kontúrvonal!

2. Kis ajkak

Válassz középtónusú, az arc színével harmonizáló árnyalatot! A kontúrceruzát a száj külső peremén húzd végig egészen a száj sarkáig, majd néhány satírozó vonallal készíts átmenetet a kontúr és az ajkak közt! Erre a bázisra ajakecsettel kerülhet fényes rúzs vagy színezett ajakfény.

3. Szabálytalan ajkak

Az ajkak senkinél sem szimmetrikusak, vannak azonban, akiknél észrevehetőbb az aszimmetria. Ezt viszont ajakceruzával korrigálhatjuk, formázhatjuk. Ha az ajak egyik oldala keskenyebb, mint a másik, és tengelyében sem szimmetrikus, akkor kicsit satírozd be a kontúrt az ajak felé, vastagítsd azt meg! Kenj fel egy kis rúzst, majd arra egy magas fényű szájfényt!

Tippek:

Ha szélesek az ajkaid, kissé kicsinyítsd úgy, hogy a száj szélének belső vonalán húzd végig a kontúrceruzát, majd használj selyemfényű rúzst!

Telt ajkaknál, hogy kissé ellensúlyozd az optikai hatást, használj sötét színű rúzst! Kerüld a szájfényt vagy a csillogó, fényes rúzst, mert az nagyobbít!

Szöveg: Ocetkiewicz Kinga

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Télen is szexin: fagyos szépség

Selyemfényű sminktrend

Sminkiskola: tökéletes szemsmink egyénre szabva

Sminkiskola: így formázd az arcod sminkkel!

Címkék: ajkaidat! korrigáld sminkiskola

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több fashion_beauty